Monday, June 4, 2018

MISI MENCARI PROTEGE YANG BERKELAYAKAN


Alhamdulillah bulan Mei lepas Mek D dah berganjak lagi ka satu rank yang lebih tinggi iaitu Senior Supervisor.  Jadi semakin bertambah la tanggungjawab Mek D. Bila bertambah rank, maksudnya Mek D kena lebarkan lagi organisasi team Mek D.  So, sekarang ni Mek D dalam misi mencari protege yang berkelayakan. 

Korang rasa apa kriteria yang korang perlu untuk penuhi misi mencari protege yang berkelayakan Mek D ni. Okay, jom baca syarat dia bawah ni. 

1. MEMBERI KOMITMEN

Mek D nak cari protege yang boleh beri komitmen. Maksudnya bila diberikan tugasan, mereka akan siapkan tugasan tersebut. Walaupun bisnes online je tapi Mek D memang nak cari protege yang boleh berikan komitmen. 

2. BERDISIPLIN

Apa pun yang kita lakukan mesti ada disiplin kan?  So, memang wajib kena ada disiplin even buat kerja di rumah sekalipun. Kalau tak ada disiplin jangan harap korang boleh berjaya. 

3. MEMPUNYAI SMARTPHONE DAN TALIAN INTERNET 

Yang ni semua orang ada. Tipu kalau cakap zaman sekarang ni takde smartphone kan. 
Phine cikai pun dah boleh sambung internet sekarang ni. Betul tak? 

4. SERIUS NAK BUAT BISNES

Mek D nak cari yang betul-betul serius nak mulakan bisnes sebab Mek D sendiri akan guide dan kongsikan ilmu. Selain itu, boleh juga join team leader hebat. 

5. INGIN CARI PENDAPATAN SAMPINGAN

Mek D faham dalam zaman sekarang ni ramai yang nak cari side income sebab kadang-kadang tu gaji cukup pun semput. So, kalau nak buat part time pun boleh. 

Jadi, kalau korang boleh penuhi 3 dari 5 kriteria tu, koranglah protege yang Mek D cari dalam misi mencari protege yang berkelayakan. 
Jom kontek Mek D anytime yang korang nak. I'll wait for you. 



No comments:

Post a Comment