Friday, June 1, 2018

5 CARA BERKESAN UNTUK ATASI PERUT BUNCIT1. Bersarapan Dengan Yogurt
Dipercayai pengambilan yogurt yang rendah lemak ketika sarapan dapat membantu menghilangkan lemak pada perut. Dengan ini dapat mengawal?perut buncit.

2. Jangan Gelojoh
Kunyah makanan dengan perlahan dan telan makanan apabila ia telah benar-benar hancur. Apabila menelan makanan terlalu cepat udara yang tertahan dan ter sekat di dalam usus akan membentuk gas yang menyebabkan perut terasa penuh. Makanan yang tidak di kunyah dengan lumat susah untuk di hadamkan dan menyebabkan terhasilnya gas-gas yang membentuk?perut buncit.

3. Kurangkan Garam
Pengambilan garam yang banyak di dalam diet harian akan menyebabkan berlakunya pertambahan sodium dalam badan. Ia juga melambatkan mekanisma dan memasksa air keluar dari sel badan anda dan menyebabkan perut terasa penuh dan perut mula mengembung kehadapan.

4. Minum Air
Sekiranya anda berasa perut anda kembung dipenuhi air kesan daripada penyimpanan air berlebihan, anda boleh mengurangi masalah itu dengan meminum lebih banyak air. Pengambilan air ini dapat mencairkan konsentrasi sodium dalam tubuh untuk melancarkan jumlah air yang keluar daripada tubuh. Selain itu ia juga dapat menjamin fungsi hempedu suypaya aktif mengeluarkan bendasing dalam badan.

5. Pengambilan Serat Yang Tepat
Pengambilan serat dari buah buahan seperti pir dan epal yang mengandungi banyak air dipercayai dapat mengimbangi penyimpanan air yang boleh menyebabkan pengembungan pada perut.

Mek D ada cara lagi mudah untuk atasi perut buncit tau.
Tapi kalau nak tahu cara mudah dan selamat ni, korang kena hubungi Mek D sendiri.
Yang ni memang maklumat eksklusif untuk orang yang hubungi Mek D je.

No comments:

Post a Comment