Monday, June 11, 2018

4 FUNGSI VITAMIN A YANG TERKANDUNG DALAM YOUTH ACTIVATING SERUM SHAKLEE

Youth Activating Serum terbaik daripada ShakleeKandungan serum Shaklee youth juga mengandungi vitamin A, antara khasiatnya untuk kulit kita ialah:

1. Mengurangkan kedutan jika digunakan secara luaran.

Vitamin A secara topikal dalam bentuk retinol dan asid retinoik terbukti melawan kedutan dan banyak cadangan dari pakar kulit (dermatologi) untuk memerangi tanda-tanda penuaan.
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bahan-bahan ini dapat merangsang pengeluaran kolagen.
Jika kita amalkan setiap hari, pantang kedut nak keluar je terus terbantut.

2. Vitamin A melindungi kulit kita daripada kerosakan UV & kesan penuaan.

Kebanyakan vitamin A berasal dari makanan yang kaya dengan beta-karoten dan provitamin A carotenoids, yang merupakan antioksidan yang kuat.
Bukan hanya radikal bebas yang merosakkan kolagen (struktur sokongan kulit anda) dan menyumbang kepada garis halus dan kulit kendur, vitamin A juga mengurangkan kepekaan kulit pada matahari, memberikan perlindungan semulajadi terhadap kemerahan dan pigmentasi yang disebabkan oleh matahari.

3. Menyeimbangkan tona kulit & memberikan sinaran kulit.

Krim vitamin A dapat membantu mencerahkan dan bintik bintik coklat akibat cahaya matahari dan meningkatkan kecerahan kulit seperti susu dalam dua cara.

4. Menggalakkan pengeluaran sel kulit yang sihat.

Retina, retinol dan asid retinoik adalah penting untuk pengeluaran dan pertumbuhan sel.
Vitamin A juga merangsang fibroblas, sel sel yang bertanggungjawab untuk menghasilkan tisu yang memelihara kulit dan sihat

No comments:

Post a Comment