Saturday, May 19, 2018

TIPS TAMBAH BERAT BADAN

TIPS TAMBAH BERAT BADAN 

===================
MAKAN SETIAP 3 JAM
===================
Ya betul, setiap 3 jam. Kenapa? Sebab badan anda yang kurus ni perlukan kalori yang lebih untuk naikkan berat badan berbanding kebanyakan individu.

Nak tau sebab apa 'berbanding kebanyakan individu' ? Sebab anda yang kurus ni mempunyai metabolisma yang sangat tinggi, sebab tu anda susah nak naikkan berat badan. 

Antara cara nak pastikan anda ni metabolisma tinggi ke rendah, perhatikan je anda makan banyak tapi badan susah naik kan? Haaa betul la tu anda ada metabolisma yang sangat tinggi ! 

Kalori tu dari mana? Kalori adalah ukuran tenaga dari makanan yang dimakan, sebab tu kena makan setiap 3 jam supaya badan mendapat lebih kalori.

Jadi apa yang perlu di makan setiap 3 jam tu? Make it simple. Makan secara kerap dalam kuantiti sederhana. Pilih makanan tinggi karbohidrat berserta protein ya,sebagai contoh  nasi dengan lauk,roti dengan telur, spagethi dengan meatball dan lain-lain.

Setakat ni faham tak serba sedikit mcm mana nak naikkan berat badan?šŸ˜Š
Kalau nak tambah berat badan secara sihat & bekalkan nutrisi yang cukup, korang boleh ambil MEAL SHAKE dan B COMPLEX. 

make it simple okay. Janji korang boleh dapat berat badan ideal dengan tips tambah berat badan ni. 

No comments:

Post a Comment