Monday, April 2, 2018

3 CARA SEMULAJADI UNTUK NYAH TOKSIN DARI BADAN

3 CARA SEMULAJADI UNTUK NYAH TOKSIN DARI BADAN.Toksin? Toksin ini berpunca dari pelbagai sumber. Dan salah satu yang utama adalah dari pemakanan seharian kita, seperti junk food dan juga makanan berproses yang kaya dengan pewarna dan perisa tiruan tapi rendah dari segi nutrisi.

1. Minum air putih secukupnya.

Saranan kementerian kesihatan menggalakkan rakyat supaya mengambil air putih mengikut 25kg bersamaan dengan 1liter air. Ambillah sekurang kurangnya 2 liter dan lebih. Dan elakkan dari minum air manis.

2. Mengawal pemakanan.
Pengambilan pemakanan yang seimbang amatlah digalakkan untuk kita menjalani satu kehidupan yang sihat. Elakkan terlalu banyak penganmbilan makanan berproses seperti burger, sosej, nugget dan sebagainya. Pelbagaikan pengambilan sayuran dan buah buahan.

3. Berpuasa.
Dengan berpuasa kita dapat merehatkan dan regenerate sistem badan secara keseluruhan. Badan kita memerlukan 21 hari untuk merubah tabiat pemakanan.

Ini antara 3 cara semulajadi untuk nyah toksin dari badan. Kalau nak detoks cara Shaklee boleh je hubungi Mek D bila-bila masa korang free tau.


No comments:

Post a Comment