Tuesday, February 20, 2018

Fast food atau makanan sihat?



Tengok gambar je pun dah rasa teringin nak makan.
Lagi-lagi kalau tengok iklan dekat TV yang siap dengan sound effect. Sape je yang tak terliur kan?

Tapi tapi, korang sedar tak ini sebenarnya antara punca penyakit kritikal di negara kita.
Sebab terlampau banyak junk food, processed food.
Lepas tu biasakan pulak si anak ambil sejak dari kecil.
Bahaya tu oit.

Ini mungkin juga dah jadi kebiasaan Mek D dulu-dulu, suka sangat nak makan junk food ni. Tapi bukan makan tiap-tiap hari la. Sesekali je makannya.

Sejak dah kenal Shaklee ni, Mek D mula ambil berat sikit bab pemakanan. Kalau dulu pantang keluar pergi pekan Rantau Panjang, memang ada bekal lokcing cucuk-cucuk bawak balik rumah. Sebab suka makan. Tali sekarang ni tengok pun sekadar tengok je la. Jarang beli.

Kat rumah pula memang jarang ada semua ni. Lagi-lagi sekarang ni segala lauk memang Mek D belikan. So, boleh la control semua benda ni.
Korang suka junk food ke?

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#gorgeous12
#shakleerantaupanjang

1 comment: