Tuesday, December 12, 2017

MITOKONDRIA LEMAH PUNCA BADAN LEMAH

Mek D nak kongsi  pasal MITOKONDRIA untuk entri kali ni.

Apa tu? Tak pernah dengar? Tengok gambar bawah ni kalau nak tahu bentuk MITOKONDRIA.



Inilah penjana tenaga dalam sel kita. Boleh la nak kata macam bateri. Kalau mitokondria lemah.. sel kita juga akan lemah.

Imagine, dulu dulu kan.. uols yang guna walkman atau cassette player, sambil buat homework sambil berhibur dengar lagu gitu. Kisah duduk asrama dulu la. Kan benda alah tu pakai bateri AA atau AAA

Bila bateri weak.. suara penyanyi merdu lemak manis boleh bertukar jadi suara Spongebob ­čśä

So samalah macam sel kita. Bila penjana tenaga lemah.. sel juga lemah.

Fungsi sel akan lemah, maka fungsi organ juga lemah. Maka wujudlah pelbagai masalah kesihatan.

Macam mana nak pastikan mitokondria sentiasa up and strong?

Mitokondria ni macam sel juga lah. Boleh dihasilkan semula. Namun Ia perlukan sesuatu supaya biogenesis ( wah ini bahasa makmal! Bahasa melayunya ➡ pembentukan semula ) boleh berlaku.

Rasveratrol lah jawapan untuk soalan diatas.

Well. Dalam tonik merah pilihan hati Mek D ada kandungan rasveratrol ini.

Awak nak jugak? Nak minta Mek D supply kan?

Boleh la whatsapp 0179051711 kalau nak tahu more info pasal rasveratrol dan tonik merah ini..

No comments:

Post a Comment