Sunday, November 26, 2017

KENAPA WAJIB AMBIL SUPLEMEN?


KENAPA WAJIB AMBIL SUPLEMEN?Shaklee adalah suplemen yang terdiri dari zat-zat nutrien yg sepatutnya kita boleh dapat dari makanan kita. Tapi sayang sangat sebab zat makanan kita makin hari makin berkurangan. Dari satu Landmark Study yang dijalankan oleh University of Texas yang diterbitkan pada tahun  2004 membuktikan bahawa zat-zat daripada buah dan sayur semakin berkurangan.

Sudahlah zat asalnya sudah kurang, bila dipetik dan disimpan ia makin kurang, apa lagi bila dimasak. Akhirnya, apa yang tinggal kalau bukan hampas?

Apabila tubuh kurang nutrisi, kita mungkin nampak sihat tapi badan tak tahan.  Jadi kita mudah diserang sakit, elergik, stress, asyik down, dan sebagainya.

Jadi kat sini peranan suplemen Shaklee untuk menenuhi lopong-lopong nutrisi tadi, dengan syarat:-

1. makan mesti jaga. 
2. Mesti bersenam & aktiviti fizikal
3. Hubungan dengan Tuhan

Shaklee tidak dicipta dari bahan-bahan yang diwujudkan di lab, sebaliknya dari bahan-bahan semulajadi dari alam. Ia membawa enerji alam ke dalam diri kita. Bezanya Shaklee dengan sayur ialah Shaklee terdiri dari nutrien yang pekat dan padat untuk keperluan tubuh (tapi still wajib makan sayur ye!). 

Jadi bila kita makan Shaklee, fikirkanlah ia adalah buah dan sayur-sayuran yang telah dipermudahkan bentuknya untuk ditelan. Kalau tidak, sanggupkah kita makan 9 mangkuk sayur untuk makan tengahari? Itu belum lagi 7 biji oren, 5 ekor ikan dan sebagainya. Of course kita pun tak mampu nak makan banyak sangat.

Oleh itu kita makan secukup sekadar kenyang, dan kita topup nutrisi dgn Shaklee. Kembalikan segalanya pada Allah, atas usaha kita jaga kesihatan mudah-mudahan kita makin sihat, kuat dan cantik.


1 comment:

  1. kak ayu pun amik shaklee... trusted brand. produk lain tak berani ambik.

    ReplyDelete