Tuesday, October 24, 2017

5 SIMPTOM MENOPAUS YANG PERLU DIFAHAMI DAN CARA UNTUK HADAPINYA

Menopaus memang dikaitkan dengan wanita berumur. Menopaus bermaksud seorang wanita sudah putus haid atau sudah tidak datang bulan lagi. Biasanya kalau umur dah 50 ke atas memang kebarangkalian untuk menopaus tu sangat tinggi. Untuk entri kali ni Mek D ingin kongsikan 5 simptom menopaus yang perlu difahami dan cara untuk hadapinya. 

1. PENDARAHAN

Biasanya wanita yang menghampiri menopaus ni akan mengalami pendarahan yang teruk.  Disebabkan darah yang sangat banyak tu, pakai pad pun tak dapat nak tampung darah tu. Sampai ada sesetengah tu yang kena masalah ANEMIA sebab kekurangan darah dalam badan. Jadi kalau darah period tu banyak dari biasa, korang kena bersedia untuk menopaus. Salah satu cara untuk mengelakkan dari diserang anemia korang boleh ambil suplemen B COMPLEX,  VITA-LEA dan VITAMIN C. 

2. EMOSI TAK STABIL

Kalau time nak period pun emosi dah kurang stabil kan.  Nak menopaus ni lagi la. Memang simptom emosi tak menentu makin menjadi-jadi la. Bukan setakat emosi je tak stabil tapi individu yang nak menopaus juga susah nak tidur malam. Jadi untuk buatkan emosi lagi tenang seeloknya ambil B COMPLEX supaya tidur malam lebih lena. 

3. KULIT JADI KERING

Selain itu, korang boleh juga mula perhatikan kulit korang. Biasanya kulit akan jadi lebih kering dari biasa dan macam berjeragat. Untuk pastikan kulit kurang kering korang boleh amalkan VITAMIN C dan GLA COMPLEX. 

4. OSTEOPOROSIS 

Osteoporosis memang sering dikaitkan dengan wanita. Sebab setiap kali datang bulan kalsium dalam badan makin berkurang. So, tulang akan jadi rapuh dan mudah patah kalau tak dijaga dengan elok. Seeloknya Seeloknya ambillah OSTEMATRIX untuk pastikan tulang dapat kalsiym secukupnya dan sihat. 

5. VAGINA CEPAT KERING

Ini akan menjadi masalah kalau nak bersama dengan pasangan. Ia juga adalah simptom kepada menopaus. Kalau sesiapa dekat luar sana yang alami masalah vagina kering elok amalkan ALFALFA COMPLEX. In shaa Allah dapat membantu. 

Jadi secara kesimpulannya, kalau ada 5 simptom menopaus ni, korang digalakkan untuk ambil suplemen di bawah ini. 
👍 VITA-LEA
👍 VITAMIN C
👍 GLA COMPLEX 
👍 B COMPLEX 
👍 ALFALFA
👍 OSTEMATRIX
ADD ON
👍 VIVIX

Kalau berminat nak cuba boleh whatsapp 017-9051711.


No comments:

Post a Comment