Wednesday, October 11, 2017

4 CARA RESVERATROL MEMBANTU UNTUK KURUS.

4 CARA RESVERATROL MEMBANTU UNTUK KURUS

Firstly macam mana resveratrol yang ada dalam Vivix ni boleh bantu korang dalam menguruskan badan?
Bukan ada pencair lemak pun
Bukan ada omega 3 pun

1. Meningkatkan metabolisme badan

Menurut kajian, semua resveratrol yang ada dalam dunia ni akan bantu badan up kan metabolisma
Metabolisma ni apa pulak?
Selalu kita dengar orang muda, metabolisme tinggi
Sebab tu makan banyak mana pun tak gemuk-gemuk.
Makin tua makin kurang metabolisma kita

So, bila metabolisme badan kita kurang, kalori yang diproses pun slow
Bila kalori yang diproses/dicerna kurang...
Akan banyak makanan yang tak digunakan dalam badan kita.

Makanan yang tak digunakan akan jadi lemak dan toksin.
Sebab tu bila rendah metabolisma, maka mulalah tayar spare naik.
Perut macam mengandung 4 bulan.
Dagu tumbuh bak cendawan
So vivix akan bantu anda untuk tingkatkan metabolisme badan 💪🏻

Cumaaa
Kalau skrg ni dah slim boleh la harapkan vivix untuk prevention masa tua, kalau sekarang pun dah besaq perut,haaa tu kita kena buat something extra

2. Pengecutan saiz tisu adipos

Adipose tissue adalah lemak.Adipocyte ni adalah binaan asas bagi lemak.
Atau boleh dikategorikan baby lemak.
Macam rumah, binaan asas adalah batu bata
Macam kain, binaan asas adalah benang
Binaan asas manusia adalah sel.

Kalau lemak bawah kulit.Kita panggil SUBCUTANEOUS ADIPOSE TISSUE.
Atau subcutaneous fat pun boleh.Sama ja.
Apa apa yg dalam bentuk lemak semuanya adalah adipose tissue
Sebenarnya lemak ni adalah salah satu sumber tenaga.
Tapi, jalan dia nak berubah daripada lemak kepada tenaga tu lambaaaat sangat.
Jauuuuuh sangat.

Ada kajian dibuat ke atas 20 individu obesiti.
Selama 30 hari depa ambil resveratrol (bukan vivix).
Selepas 30 hari, dengan diet tertentu depa amalkan,Tisu adipose mengecut!
Badan diorangg pun makin susut walaupun tak banyak.

Susut.
Bila makna kata lemak kecut, maka ia akan bantu anda untuk kurus.

3. Mengawal selera makan

Ada kajian yang menyatakan bahawa pengambilan resveratrol dalam diet seharian akan tolong anda aktifkan gene Sirt1
Apa diaaa Sirt1?

Sirt1 ni akan meningkat dengan kehadiran resveratrol dalam diet.
Sirt1 salah satu fungsi dia adalah untuk mengawal selera makan
Badan kita sendiri akan restrict calories daripada masuk dalam badan
Maknanya kita akan kurang cravings atau rasa lapar.
Tapi cukup untuk kita tahu Sirt1 akan bantu kawal selera makan.

Dan benefit Sirt1 yg lain ia penting juga untuk proses penuaan yang sihat (anti-aging).

4. Meningkatkan fungsi hati

Hati ni buat apa?
Hati fungsi utama dia untuk proses toksin yang masuk dalam badan kita
Toksin ni bukan melalui makanan saja dia akan masuk.
Air yang tercemar.
Udara yan kita sedut.
Krim tepek tepek.
Makanan pewarna, perasa, pengawet.
Air yang tak ditapis/dimasak

Sesetengah bakteria juga kita boleh kelaskan sebagai bertoksin.
Sebab ada bakteria yang sifatnya parasit dan beracun pada badan.

Toksin=racun
Dalam air tak dimasak atau ditapis dengan betul ada bakteria.
So jangan feeling feeling omputih sangat minum air dari paip.
Jangan nak samakan air paip sekarang dengan dulu.
Nak nak samakan dgn air zam zam pulak.

Kadang-kadang ada benda asing yang bahaya.. Dan air yang di rawat pun ada klorin.. sebab tu air minum kita kena tapis atau masak.

Apa kaitan hati dengan hempedu?

Segala sumber toksin yang masuk dalam badan kita ni akan melalui hati.
Dari kulit akan masuk ke salur darah dan pergi ke hati.
Dari perut akan pergi ke hati.
Dari salur pernafasan akan pergi ke hati

So toksin akan diproses di hati
Toksin akan ditukarkan kepada bentuk hempedu.
Toksin daripada makanan, mekap, udara semua akan duduk dalam hempedu dan akan keluar melalui usus.
Usus kecil dan usus besar.

Sebab tu siapa yg makan DTX atau Vivix.
1-3 hari pertama akan buang air besar ada lendir-lendir.
Jadi bila terlalu banyak toksin dlm badan,
Hati akan jammed. Traffic sesak. Badan jadi tak sihat.
Toksin banyak gila. Bila toksin banyak,lemak mula datang.

Lemak suka sangat toksin.Bagaikan bertemu kekasih lama.
Selagi mana toksin ada dalam badan, selagi tu lemak akan datang menempel.

So peranan vivix kat sini adalah untuk tingkatkan fungsi hati.
Vivix akan pujuk hati.
Hang keja kuat sikit, hang buleh, mesti buleh buang toksin dari badan ni
Masa hati stucked tadi, mgkin ada part yang dah dirosakkan oleh toksin.

So vivix pun akan tolong repair. Jadi hati akan jd normal semula.

No comments:

Post a Comment