Thursday, September 7, 2017

4 Langkah Mudah Untuk Kulit Cantik Berseri

Hari raya haji yang lepas Mek D ada terjumpa dengan seorang senior semasa belajar dulu. Walaupun dia senior tapi kulit dia, ya Allah sangat cantik. Sampai Mek D yang perempuan ni pun geram la tengok kulit muka dia. Cerah berseri dan masih tegang lagi.

Mek D pun apa lagi, terus la korek rahsia macam mana dia jaga kulit muka tu. Tak nampak macam umur 30-an pun.  Bila ditanya rupa-rupanya dia juga memang pengguna setia set kulit Shaklee. Dia memang dah lama amalkan ESP, Shaklee Collagen Powder, Vitamin C dan GLA Complex untuk penjagaan dalaman kulit. Bila Mek D study barulah Mek D tahu memang tak hairan lah dengan kulut dia yang cantik tu. Sebab setiap satu suplemen tu ada fungsi tersendiri untuk jaga kulit.

So, untuk entri ni Mek D nak kongsikan 4 langkah mudah untuk dapatkan kulit cantik berseri.
Berikut adalah 4 langkah untuk dapatkan kulit berseri.

1) Protein untuk MEMBINA kulit yang sihat. (ESP)
Badan kita terdiri daripada protein yang membantu kulut untuk kelihatan berseri.  Jadi memang WAJIB untuk kita pastikan tubuh badan kita dapat bekalan protein yang secukupnya. Antara fungsi protein ialah :-
✅ Membekalkan asid amino perlu, yang mana tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan untuk optimize fungsi kulit.
✅ Menyokong penghasilan sel kulit yang sihat.
✅ Perbaiki dan hasilkan sel dan tisu kulit yang baru.
✅ Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim vital untuk kulit.
✅ Menyokong penghasilan asid amino gluthathione yang membantu melindungi sel kulit daripada sinaran UV.

2) Mengukuhkan struktur kulut dengan kolagen (SHAKLEE COLLAGEN POWDER)
Kolagen ialah struktur penting kulit. Ia membantu mengekalkan keanjalan kulit serta mengelakkan daripada terhasilnya kedutan.  Yang bestnya  sebab badan kita mampu menghasilkan kolagen TAPI penghasilan kolagen semakin berkurang seiring peningkatan umur.

Jadi untuk perlahankan penuaan, badan kita perlukan kolagen dari luar. Pengambilan Shaklee Collagen Powder secara konsisten akan :
✅ Membantu meningkatkan keanjalan kulut
✅ Mengurangkan kehadiran kedutan pada wajah
✅ Melembapkan kukit
✅ Memudarkan parut

3) Perlindungan antioksidan dengan vitamin C (Sustained Release Vita C Plus)
Vitamin C bertindak sebagai antioksidan yang membantu kulit sihat dengan meneutralkan kerosakan dari radikal bebas. Walau bagaimanapun, badan kita tak mampu menghasilkan vitamin C.  Jadi ia perlu diambil melalui diet atau pemakanan.

Pengambilan vitamin C secara konsisten akan :
✅ mengurangkan kehadiran kedutan, melembutkan kulit yang kering dan kasar
✅ Menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan kulut
✅ membantu penyembuhan luka
✅ menentang radikal bebas

4) Mengekalkan kelembapan kulit (GLA Complex)
Kesihatan kulut bergantung kepada jumlah gamma -linolenic-acid (GLA)  dalam badan.  Asid lemak ini penting untuk :

✅ mengurang rengsaan pada kulit
✅ mengekalkan kelembapan kulit
✅ menentang keradangan.
So, korang takkan tak teringin nak dapatkan kulut cantik sihat berseri. Korang pun mampu tampil jelita berseri seperti beliau. Jom cuba buat 4 langkah ni je.  Nak order boleh je hubungi Mek D di talian 017-9051711.


No comments:

Post a Comment