Tuesday, August 22, 2017

Menu Sihat Dengan Menggunakan Daging

Menu Sihat dengan menggunakan daging


Daging singgang.

Senang disediakan dan memang antara menu sihat untuk diamalkan. Raya haji dah makin dekat kan, so pada yang buat korban boleh cuba menu ni.

Bahan yang digunakan simple je. Bawang merah, bawang putih, halia,ketumbar,lengkuas,cili kering dan asam keping.

Bila dah setel semua bahan tu,masukkan ke dalam air. Didihkan air,bila dah mendidih boleh masukkan daging dan perasa. Rasa masam & masin membuka selera.

Kalau bakar atau rebus dan cicah air asam pun best jugak.

Tapi seeloknya kurangkan ambil makanan yang berlemak atau berkolesterol tinggi. Ambil suplemen untuk kurangkan kolesterol dalam badan seperti Phytocol-ST dan Omega guard.

#gempakbintang

No comments:

Post a Comment