Saturday, August 19, 2017

4 Cara Untuk Tingkatkan Platelet Darah Ketika Denggi

4 CARA UNTUK TINGKATKAN PLATELET DARAH KETIKA DENGGI

TANDA-TANDA DEMAM DENGGI

*Kebiasaannya demam akan terjadi pada hari ke tiga (3) hingga ke empat belas (14) selepas digigit oleh nyamuk yang dijangkiti, kebiasaannya di antara 4 hingga 7 hari.

*Selalunya ia akan bermula dengan demam kuat yang mengejut, sakit kepala yang teruk/kuat, sakit pada bahagian belakang mata serta otot-otot dan sendi-sendi. Ruam merah di kulit juga boleh terjadi.

*Demam ini boleh mencapai suhu 40 - 41 C, dan selalunya akan berlarutan selama 2 hingga 7 hari. Ia juga boleh menyebabkan serangan sawan dikalangan kanak-kanak di bawah umur 6 tahun. Sakit teruk pada tulang-tulang, otot-otot dan sendi-sendi. Demam denggi ini juga dikenali sebagai "breakbone fever".

*Ruam selalunya akan tumbuh pada hari ke 3 dan 4 selepas bermulanya demam.

*Muntah dan kurang selera makan.

RAWATAN

*Segera berjumpa dengan doktor kerana tiada ubat yang khusus untuk merawat demam denggi.
*Rehat dan banyakkan minum air masak. Ubat paracetamol boleh diambil untuk menurunkan demam dan mengurangkan kesakitan.
*Elakkan ubat aspirin bagi kanak-kanak di bawah umur 12 tahun.
*Mandi jerlum.
*Antibiotik tidak diperlukan.

4 SUPLEMEN SHAKLEE YANG MEMBANTU UNTUK TINGKATKAN PLATELET DARAH

PERFORMANCE DRINK
Performance Drink adalah minuman yang mengandungi ion yang membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
Ia juga mencegah penyahidratan akibat kekurangan air dalam badan.

VITAMIN C
Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun tubuh dan melawan jangkitan.
Vitamin C juga penting untuk membantu sel darah putih dalam badan bagi menghalang bakteria ataupun jangkitan-jangkitan kuman. Selain itu, membantu menguatkan sistem imun badan kita.

NUTRIFERON
Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahhkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh kuman atau virus.

ESP
Untuk memberikan tenaga dalam badan kita. Dan ESP ni sangat bagus untuk menambahkan gula dalam darah kita. Maksudnya untuk glukosa .. Sebab kekurangan glukosa tu yang menyebabkan badan kita lemah dan lesu.

#gempakbintang

No comments:

Post a Comment