Saturday, August 12, 2017

2 CARA MUDAH ATASI SEMBELIT



2 cara mudah atasi sembelit.
Sembelit!!!

Mesti sakit sangat kan sampai ada yang gerun nak masuk tandas.
Kalau yang tak berpantang tu okay lagi, kalau berpantang lagi kesian kalau dah kena sembelit.

Untuk atasi masalah sembelit ni seeloknya kita makan buah untuk dapatkan serat dan lawaskan pembuangan.

Kalau nak ambil suplemen Shaklee pun ada juga. Ada dua suplemen yang boleh bantu melawaskan pembuangan iaitu julap moden dan kalsium.

Bagi yang tak berpantang, boleh ambil julap moden iaitu Herblax untuk bersihkan usus. Yang ni tak perlu ambil tiap-tiap hari pun. Tapi sekali ambil memang clear usus.



Kalau ibu berpantang elok sangat ambil kalsium Ostematrix. Kalsium memang sangat membantu untuk
melawaskan membuang air besar.



Korang biasa ambil apa untuk masalah sembelit ye? Kalau nak order yang ni boleh hubungi Mek D.

#gempakbintang

No comments:

Post a Comment