Friday, May 19, 2017

3 LANGKAH MUDAH TAMPIL YAKIN TANPA MAKE-UP


Mek D yakin sangat, ramai dekat luar sana nak keluar rumah tanpa make-up. Betul tak? Tapi kadang-kadang masalah kulit membuatkan kita kurang yakin untuk keluar dengan naked face. Jom tengok bagaimana cara Mek D boleh keluar rumah tanpa secalit make-up pun di muka.


Ini adalah cara pertama Mek D untuk cerahkan kulit. Bukan setakat kulit muka je tapi kulit seluruh badan. Best sangat minum ESP ni taw kawan-kawan sebab ESP ni membuatkan kulit Mek D makin CERAH, GEBU dan TONA WARNA kulit makin sekata. Kalau dulu kulit muka berminyak bila panas. Tapi bila dah amalkan ESP ni, tak ada lagi masalah tersebut. Kulit pun makin anjal je sebab sumber protein yang ada dalam soya. 

Ini pula cara kedua iaitu vitamin C yang membantu penghasilan kolagen dalam badan. Almaklum la Mek D dah masuk umur 30-an, jadi penghasilan kolagen dah makin berkurang. Jadi nak kurangkan masalah kedutan, vitamin C ni memang sangat perlu. Lagi pula kulit muka akan MAKIN CERAH dan PARUT pun makin pudar. Jadi memang Best sangat makan vitamin C ni. Dah la sebotol vitamin C ni boleh tahan selama 6 bulan. Rugi kalau korang tak beli. Jerawat pun dah segan nak singgah dekat muka. 


Langkah ketiga untuk tampil yakin tanpa make-up ialah pencuci muka Nutriwhite ni. Kalau ESP dan vitamin C adalah untuk menjaga kulit dari dalam, pencuci muka ni menjaga luaran kulit pula. Pencuci muka NW bukan saja memBERSIH malah turut menCERAHKAn serta memudarkan parut. Malah kulit turut rasa lembap je. Sebab itulah Mek D tak kisah walaupun keluar rumah tanpa make-up. Mek D dah ada pembantu yang membantu menyerlahkan kulit muka Mek D.

Korang kalau ada masalah kulit muka, memang Mek D sarankan sangat untuk ambil ketiga-tiga ni. Mesti korang akan lebih yakin untuk keluar rumah walau tanpa make-up.

No comments:

Post a Comment