Sunday, April 2, 2017

TULANG KAKI RETAK KEMBALI PULIH DALAM TEMPOH KURANG SEMINGGU

Tulang retak biasanya ambil masa yang laama untuk baik seperti sedia kala. Pernah tak korang dengar tulang kaki yang retak kembali pulih dalam tempoh seminggu.

Mek D ingin kongsikan kisah Ziela yang retak kaki semasa proses pindah rumah akibat terjatuh bola bowling ke atas kaki. Untuk kisah selanjutnya,kawan-kawan boleh baca di bawah ni.============================================================================

[TULANG RETAK SEMBUH SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.
Ziela nak kongsikan pengalaman tragis Ziela dengan Vivix.
.
Pada Februari 2016 , kami buat keputusan nak hijrah ke Ampang. Jadi masa sibuk nak packing barang nak pindah. Ziela masuk dalam bilik, sebab nak keluarkan baju dalam bilik. Sebab anak tengah tidur masa tu Ziela tak on lampu. Dalam gelap, tarik kotak. Tiba-tiba kaki rasa kebas. Rupanya bola bowling suami yang berat tu jatuh atas kaki. Ya Allah. Sakit sangattt. Allah saje tau. Menangis tengok. Tiba-tiba kaki membengkak. Dalam keadaan sakit heret kaki keluar. Tunjuk kat suami. Sambil menangis cakap. "Bang kaki sayang cacat dah.. Tulang retak patah dah" sambil menangis.
.
Mintak suami ambikkan botol Vivix dan Herbal Blend. Picit sebanyak nya Herbal Blend atas kaki. Dan terus minum Vivix tanpa sukatan.
Malam tu tak boleh tidur. Sebab malam kan sejuk. Angin masuk banyak sebab bengkak. Menangis sambil tidur. Sebab berdenyut.
2-3 hari solat sambil duduk, tak boleh pakai kasut, kaki bengkak sentuh kain pun ngilu.
.
Alhamdulillah selepas hari ke-4 kami pindah. Punggah barang, saya dah rasa 95% hilang rasa sakit. Cuma bila tekan. Masih rasa la. Dan dapat rasa tulang tak ditempatnya. Dan harini, dah masuk bulan ke 10. Ziela nak bgtau. Alhamdulillah Ziela tak cacat. Tak tempang. Dengan habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. Dan maintain vitamin kesihatan lain.


Ada ke yang alami masalah tulang retak? Kalau ada boleh cuba ikhtiar cara Ziela ni. Mana tahu boleh bantu korang untuk kembali sembuh seperti biasa.

No comments:

Post a Comment