Monday, April 10, 2017

KUDIS BENGKAK AKIBAT KENCING MANIS SURUT DALAM MASA SEMINGGU

Siapa yang ada masalah kencing manis pasti tahu macam mana susahnya nak hilangkan bengkak dan sembuhkan luka.  Untuk entri kali ni Mek D nak kongsikan kisah kaki mak Mek D yang berkudis dan bengkak akibat kencing manis boleh surut dalam masa seminggu.

Hujung bulan Februari yang lepas, mak Mek D baru dapat tahu yang dia ada kencing manis. Tu pun sebab kudis dekat kaki tak nak sembuh tapi makin bengkak walaupun dah letak ubat.

Bila kaki dah bengkak sampai tak boleh nak berjalan, nak tak nak kami memang paksa mak pergi cek dekat klinik juga la. Bila dah cek tu baru tahu yang bacaan gula dalam darah mak tinggi. Sebab itulah kudis dekat kaki mak tak sembuh-sembuh juga tu.

Waktu dapat tahu tu Mek D takde kat kampung lagi sebab nak join Business Leader Conference. Lepas conference tu, Mek D terus balik kampung untuk jenguk dan jaga mak.

Apa lagi, terus jadi 'doktor' Shaklee la Mek D kat rumah. Semua suplemen yang sesuai untuk kencing manis Mek D bagi mak makan. Mujur time tu memang stok Vivix, Vitamin C, Ostematrix ,Zinc Complex dan Basic H ada. Senang kerja Mek D.

Bila ambil semua tu dan bersihkan luka dengan Basic H, mak yang pada mulanya tak boleh nak berjalan akhirnya dapat berjalan selepas dua hari sebab bengkak dah surut.

Alhamdulillah sekarang ni semua dah makin ok, cuma parut je masih belum hilang sepenuhnya. Kawan-kawan kalau mak ayah hadapi masalah yang sama macam mak Mek D, boleh ikhtiar sama macam Mek D ye. Hubungi Mek D untuk maklumat lebih lanjut.

Whatsapp di 017-9051711.

No comments:

Post a Comment