Friday, March 3, 2017

NUTRIEN UNTUK PEMIKIRAN POSITIF

NUTRIEN UNTUK PEMIKIRAN POSITIF



Dah cuba nak fikir positif tapi tak dapat-dapat? Dah doa tapi nak doa pun tak reti nak kusyuk macamana?
Tahu tak salah satu masalah takleh nak pikir positif ialah kerana badan kita kekurangan nutrien tertentu.
So nak kena ambik apa supaya kita mampu nak fikir positif?


1. OMEGA GUARD
Omega ada DHA, EPA & ALA yang berfungsi membantu sel otak kita nak berhubung antara satu sama lain. Kekurangan Omega 3 ni boleh buat seseorang jd depress, takde mood, asik down coz ia mengganggu serotonin & dopamin.

2. GLA COMPLEX
Dah amik Omega 3, kena balance kan dgn Omega 6, dan kajian terbaru menunjukkan pengambilan kedua2 jenis Omega ni memberi kesan penyerapan lebih baik.

3. B COMPLEX
Vitamin B6 (komponen dalam b complex) berfungsi menghasilkan neurotransmitter seperti serotinin & dopamim. Bila serotonin low, kita akan jadi depress dan tak bersemangat.

4. ESP
ESP ialah rendah GI dan ia mengelakkan otak kita menerima terlalu banyak gula dalam satu masa yang memberi kesan kepada mood kita.
ESP juga mengandungi asid amino yang penting utk merangsang pengeluaran norepinephrine & dopamine yg penting utk fokus, clarity, alert...

5. CINCH TEA
Cinch Tea mengadungi L-theanine yang penting utk ketenangan dan fokus.
Sesiapa yang asyik stress tu cubalah untuk konsisten dengan produk-produk di atas. Kalau memang dah amik hari-hari tapi takde kesan, buat detox & amalkan semula produk-produk ni. Jangan tinggal walau sehari.
Insya-Allah bukan je akan bersemangat, malah bisnes pun makin kencang!

No comments:

Post a Comment