Saturday, November 5, 2016

Perubahan yang dirasai oleh Mek D

Apa yang Mek D dapat sejak buat bisnes Shaklee? 

Kalau korang nak tahu banyak sangat sebenarnya yang saya dah dapat sejak bersama bisnes Shaklee ni. 

Bila dah start bisnes ni, Mek D banyak sangat BELAJAR BENDA BARU. Kalau dulu memang tak reti pun nak MENULIS BLOG dan memang tak terfikir pun saya akan ada blog. 



Tapi bila dah join Shaklee, saya belajar SENDIRI dan PAKSA DIRI untuk menulis blog. Awal-awal memang tak reti, cari idea dengan membaca dan latih juga menulis blog. Alhamdulillah saya dah dapat CUSTOMER DARI BLOG saya. 

Yang paling ketara sekali dalam bab AMALAN ROHANI. Sebab memang upline selalu tekankan bab ni. Bila kita berniaga kita takde bos tapi kita ada ALLAH yang memberikan rezeki. 

Jadi memang kita kena JAGA HUBUNGAN kita dengan DIA. Kita nak mintak dari Allah, kita kena buat apa yang Allah suruh. 

Alhamdulillah solat dhuha, tahajud, hajat memang dah jadi macam kewajipan setiap hari. Sama juga dengan mengaji al-quran. Kalau dulu bulan puasa je mengaji tiap-tiap hari. Tapi sekarang memang setiap hari saya akan mengaji. Rasa tak lengkap kalau tak mengaji. 

Bila segala yang Allah suruh kita buat dengan IKHLAS dan TERTIB, rezeki pun senang nak masuk dengan lancar. Sebab itulah amalan rohani tu sangat penting untuk saya jaga. 

Perkara yang paling seronok sekali ialah bila DAPAT TOLONG CUSTOMER kembali sihat dan cergas dengan suplemen Shaklee. Itu adalah kepuasan sebenar. 

Mek D rasa bukan saya seorang je yang mampu. Anda pun mampu untuk jadi LEBIH HEBAT dari Mek D. 

Ye anda yang sedang baca status ni pun mampu untuk rasai NIKMAT Allah ini. 

Kalau teringin nak rasai semua ni hubungi je nombor 017-9051711.

Tu nombor Mek D. Mek D tak nak la rasa ni seorang diri je. Mek D nak kongsi dengan korang semua. 

#tsunamishaklee #shakleeeffects #liveamazing
#pengedarsahshaklee #landmarkstudy

No comments:

Post a Comment