Wednesday, November 16, 2016

Cara Berkesan Hilangkan Kulit Alergik


Kulit alergik pasti menyukarkan kita untuk makan sebarangan. Kali ini Mek D nak kongsikan cara berkesan untuk hilangkan masalah kulit alergik. 

Jom ikuti kisah seorang kawan Mek D yang menderita kulit alergik selama 3 bulan. Macam-macam usaha dilakukan sehinggalah beliau konsisten balik ambil sesuatu, masalah alergik yang dihadapi semakin pulih. 

ALLERGI DI SANGKA SLE. 3 BULAN DERITA!
-------

Straight to the point.  Saya share untuk kesedaran ramai tentang allergi, malar rash, SLE, ekzema.

3 Bulan lalu memang saya alami sindrom rash kat muka. 31 tahun tak pernah kena mcm ni. Mula dengan rash di hidung kemudian pipi. 3 pakar saya jumpa. 

Kalau saya teruskan steroid mungkin jadi lagi teruk sebab once sy stop steroid jd lg teruk dan sy terpaksa jumpa pakar lagi satu yang offer antihistamine. 

Alhamdulillah.Almost ok. Last week memang naik balik rash tu. Sy konsisten balik alfalfa dan b complex. within 5 days dah turun dah. 

Alfalfa ni memang bagus untuk allergi cuma kadang2 healing kuat. 



Point to ponder :

- allergy is not a disease. 
- allergy /ekzema tak boleh cure 100%. boleh kurangkan shj. If jaga betul2 insha Allah tak ada apa.
- pastikan anda tahu ubat yang anda consume , take note the side effects especially steroid. I had enough of it
- stress can cause every disease 
- family support penting even utk kes allergy. thanks to my wonderful family for the doa and concern
- banyakkan bertanya pada doktor. jangan tangkap muat je.
- eat good things especially sayur & buah (im trying to :))

*******************************

Kalau nak cuba produk yang beliau gunakan, boleh hubungi Mek D di 017-9051711.

No comments:

Post a Comment