Thursday, October 13, 2016

VITAMIN PALING BERKESAN UNTUK HILANGKAN JERAGAT


Bila jeragat dah mula muncul dekat muka, itu tandanya pigmentasi mula berlaku pada kulit wajah kita.  Untuk entri kali ini Mek D akan kongsikan dengan anda semua vitamin paling berkesan untuk hilangkan jeragat. Mesti kawan-kawan rasa sangat tidak selesa bila kulit muka dah muncul jeragat kan sebab kulit muka akan nampak kusam. Kalau pakai mekap pun mesti tak menyerlah seri mekap sebab dibayangi oleh jeragat.

Pasti kawan-kawan dah cuba cara tradisional untuk hilangkan jeragat kan? Tapi untuk entri ni, Mek D akan kongsikan cara moden dan mudah untuk hilangkan jeragat.  Kawan-kawan mesti nak cara yang paling cepat dan berkesan. Betul tak? Ok, ini adalah cara moden dan mudah untuk hilangkan jeragat kawan-kawan.

ESP sebagai sumber protein.

Seperti mana yang kita tahu, protein sangat diperlukan oleh badan kita untuk menghasilkan sel-sel baru badan kita. Bila sel baru terhasil, secara tidak lansung kulit yang ada bintik hitam atau jeragat akan mula pergi dari kita. Ini adalah salah satu cara untuk rawat jeragat. Lagi pula ESP memang berfungsi untuk mencerahkan kulit dah pastilah kulit akan jadi cerah berseri bila cukup protein.

Sumber antioksidan untuk halang radikal bebas.

Kulit kita mula bermasalah bila selalu terdedah kepada radikal bebas. Jadi sangat perlu untuk kita ambil sumber antioksidan yang tinggi untuk menghalang radikal bebas dari terus memusnahkan kulit kita.

Vivix adalah salah satu sumber antioksidan yang tinggi bagi menghalang dan merawat kerosakan sel. Dan Vivix ni adalah cara untuk hilangkan jeragat dengan cepat.

Manakala vitamin C pula adalah vitamin yang membantu badan kita untuk membina kolagen secara semulajadi. Bila ada pembentukan kolagen, ia sebenarnya membantu pembentukan jeragat pada kulit wajah kita.

Vitamin E juga salah satu vitamin yang mempunyai sumber antioksidan yang tinggi. Ia bertindak mengecilkan liang pori dan membantu menghilangkan jeragat yang sedia ada.

Sebab itu sangat penting bagi kita untuk amalkan vitamin yang mempunyai antioksidan yang tinggi. Itu pun jika kawan-kawan memang sayang dekat kulit muka la.

Menjaga kestabilan hormon.

Akhir sekali ialah vitamin yang membantu untuk menjaga kestabilan hormon dalam badan kita. Kalau hormon huru-hara pun boleh jadi punca kulit bermasalah. GLA complex sangat membantu untuk mengawal hormon dalam badan. Selain itu ,ia membantu mencerahkan tompok hitam jeragat dekat wajah. Sebab itulah, pengamal GLA complex ni biasanya akan nampak pinkish je kulit wajah mereka.

Jadi kalau kawan-kawan memang serius nak Mek D bantu untuk hilangkan jeragat ni, boleh la hubungi Mek D bila-bila masa je. Mek D akan guide kawan-kawan supaya boleh nampak kesan hilangkan jeragat dengan segera.

Do whatsapp me untuk sebarang pertanyaan.
📱MEK D (017-9051711)

3 comments:

  1. Macam mana nak dapatkan gla complex tu...rasa macam nak try la..nak kulit pinkish jugak mcm mek D.

    ReplyDelete
  2. Macam best je esp. Boleh ke mase period saya amik esp?

    ReplyDelete
  3. Kalau nak ambil vivix je boleh x?...
    Sebab saya tak rajin la nak telan bnyk2 pil tu heehehe...

    ReplyDelete