Sunday, October 16, 2016

INDIVIDU YANG SIBUK PERLUKAN OMEGA-3

Kenapa individu yang sibuk perlukan Omega-3?

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak-kanak. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sangat banyak fungsi dia especially untuk mak-mak yang superbizi ni.

Jom kita lihat fungsi Omega-3 dalam Omega Guard ni membantu individu yang sibuk seperti WAHM (work at home mom).

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yang utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf-saraf yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih-sedih dan murung,bolehlah amalkan Omega Guard ye!

2.  Kajian yang diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter juga membuktikan bahawa masalah disiplin, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda tidak elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dengan masalah susah nak ingat terutama benda-benda yang dipelajari.

Jadi kalau nak cepat faham & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak-mak atau individu yang sibuk ni bukan ada masa sangat nak ulangkaji banyak kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan-bulan sangkut kat bab sama sebab tak faham-faham. 😅

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Kalau nak tahu, masalah-masalah mental macam perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut tentang makan ikan kan...

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap-cakap kosong atau assumption je.

No comments:

Post a Comment