Tuesday, October 11, 2016

21 MANFAAT OMEGA GUARD YANG PERLU DINIKMATI BERSAMA

Manfaat Omega-3 yang terkandung dalam Omega Guard.
********************************************
Ramai yang dah sedia maklum Omega Guard sangat membantu proses penurunan berat badan. Tapi sebenarnya masih banyak lagi manfaat yang korang perlu sangat tahu. Jom Mek D kongsikan dengan korang.



Di antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan adalah:
Mengurangkan risiko insiden serangan jantung
Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung
Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)
Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)
Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini.
Mengurangkan risiko darah beku
Mengurangkan risiko pembentukan plak aerosklerosis pada dinding saluran darah yang menyebabkan pengerasan
Mengurangkan risiko darah beku di kalangan pesakit yang mengalami masalah saluran darah bengkak di kaki (varicose veins).
Mengurangkan KOLESTEROL Triglycerides & LDL dalam darah & menaikkan paras KOLESTEROL BAIK (HDL)
Mengurangkan risiko darah beku yang menyebabkan penyakit strok dan serangan jantung (heart attack).
Mengurangkan risiko mendapat STROKE (ANGIN AHMAR) sama ada jenis ischemia atau haemorrhagic.
Mengurangkan risiko mendapat penyakit darah tinggi (hypertension) dengan mengurangkan masalah pengerasan saluran darah
Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi bagi pesakit yang pernah mengalami masalah darah tinggi.
Mengurangkan radang sendi dalam penyakit sendi Rheumatoids
Mengurangkan radang usus dalam penyakit Crohn’s
Mengurangkan masalah radang usus dalam penyakit Ulcerative Colitis
Memberi kesan positif dalam penyakit SLE (Systemic Lupus Erymatosis)
Memberi kesan positif dalam penyakit Asma
Memberi kesan positif dalam masalah kulit Eczema dan Atopic dermatitis
Membantu dalam perkembangan otak bayi dan kanak-kanak. Susu ibu amat kaya dengan DHA (Omega 3). Oleh itu, banyak syarikat pengeluar susu yang menambahkan DHA dalam keluaran susu merekA.
Kajian menunjukkan bahawa kanak-kanak yang mendapat tambahan DHA dalam minuman susu mereka akan mengalami masalah hiperaktif (ADHD) yang kurang
Kanak-kanak yang kekurangan Omega 3 dalam pemakanan mereka mempunyai masalah tumbesaran otak
.................................................
Banyak sangat kan fungsi Omega Guard ni. Tak salah pun rasanya kalau kita semua jadikan amalan. Bulan tengah promosi, elok sangat kalau nak borong. Hubungi Mek D bila-bila masa je okay.
#cintaturbo3
#ShiningStar
#MekD0179051711

No comments:

Post a Comment