Saturday, March 21, 2015

BERJAYA BERHENTI MEROKOK TANPA BELANJA BESAR

Pasti ramai yang dekat luar sana nak tahu cara untuk berhenti merokok tanpa belanja besar kan? Ke takde pun yang berminat nak tahu ni? Kali ini saya akan kongsikan pengalaman salah seorang dari isteri yang memberikan suplemen kepada suami beliau untuk bantu berhenti merokok. Jom kita layan cerita beliau.

Perbezaan Paru-paru Perokok dan Bukan Perokok


===============================================================

Salam warga SGL semua.. Saya ingin berkongsi vitamin yg bersesuaian untuk perokok. Alhamdulillah suami saya yg dulunya seorang perokok tegar kini sudah berhenti merokok sejak Ramadhan lepas. Sesiapa nak cuba ini hanya 1 bentuk usaha bukan jamin 100% mereka akan berhenti. Jika tak berhenti pun mereka akan mendapat kesihatan yang lebih baik. In Sha Allah...Basically sila detox dulu dengan dtx complex kerana hati perokok tegar ni jika di scan ianya akan berwarna lebih gelap berbanding dengan yg tidak merokok.

Dalam masa yang sama ambil vitamin C kerana perokok akan banyak kehilangan vitamin C dalam tubuh sepanjang aktiviti merokok. Nikotin mempengaruhi metabolisme tubuh yang menyebabkan tubuh kita tidak mampu menyimpan vitamin C dengan baik. Jadi perokok perlu mengambil vitamin c dengan kadar yang banyak untuk membersihkan nikotin dalam darah.

Artikel kajian perokok di US ada menyatakan :

Spray vitamin C into the back of the mouth and throat each time you want a cigarette. (Drug and Alcohol Dependence, 1993:337, p 211-213.)So tak perlulah susah2 nak beli vitamin c spray ni coz harga pun agak mahal & sukar didapati. Amik la Sustained Released Shaklee Vitamin C. Seeloknya hancurkan dalam air & minum setiap kali selepas merokok. Bila nikotin dalam darah sudah disingkirkan sedikit demi sedikit maka akan kurang la kebergantungan badan si perokok terhadap nikotin itu. Seterusnya in Sha Allah keinginan terhadap nikotin akan berkurangan.

Antara supplemen lain yang dicadangkan :

1) Vivix - Mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
2) Nutriferon - Merangsang sistem imun
3) Vitamin C - Antioksidan. Merokok mengurangkan vitamin C secara mendadak
4) B-Complex - Perlu dalam sistem selular enzim perokok yang rosak
5) Caratomax - Pemulihan membran mukosa. Perlindungan peparu
6) Alfalfa - Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak, tisu
7) DTX Complex - Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak, tisu

MamaFisya

=======================================================================

Ini adalah antara pengalaman dari pengguna suplemen untuk berhenti merokok. Jadi bagi anda dekat luar sana yang rasa nak berhenti merokok, boleh cuba suplemen cadangan ini supaya anda dapat berhenti merokok tanpa belanja besar. Kita hidup perlu ikhtiar dan usaha untuk dapat apa yang kita inginkan.Betul tak?

Nak tahu maklumat lebih lanjut boleh hubungi saya di 017-9051711. In shaa Allah saya akan berikan bantuan sebaik mungkin.

No comments:

Post a Comment