Thursday, February 12, 2015

VITA-LEA UNTUK KANAK-KANAK YANG SANGAT KAYA DENGAN NUTRISI


Vita-Lea For Kids kini kembali dalam pasaran. Setelah menghilang hampir setahun,akhirnya buat come back pada awal tahun 2015. Multivitamin kanak-kanak dengan improved formula dari Shaklee ini sangat baik untuk diberikan pada anak-anak yang sedang membesar.

Kajian terbaru menunjukkan 25% sumber kalori kebanyakan anak-anak ialah dari makanan ringan. Kentang goreng merupakan sumber sayuran no 1 mereka.


Kajian tersebut turut menyatakan kekurangan nutrisi yang berpunca dari pemakanan yang tidak sihat menjejaskan prestasi anak-anak disekolah, mempengaruhi sistem imun, tumbesaran tulang dan perkembangan fizikal mereka.

Di negara kite sendiri, 9/10 kanak membesar dengan kekurangan nutrisi penting seperti vitamin A, D, kalsium dan zat besi. Mungkin dalam hati kite menafikan yang anak-anak kite termasuk dalam nisbah ini. Atau memang benar anak kita salah seorang dari 9 kanak-kanak yang kekurangan diet yang seimbang.

Terdapat 7 keistimewaan Vita-Lea For Kids sehingga amat rugi jika ada anak-anak yang sedang membesar tidak dibekalkan dengan multivitamin ni. Tablet sebesar bola mata anak-anak ini juga mampu menutup lompong-lompong nutrien anak-anak kita. Berikut ialah kelebihan Vita-Lea For Children Shaklee :


1. Mengandungi 18 jenis vitamin dan mineral perlu. 100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 vitamin B. Kalsium, magnesium, zinc, copper dan pelbagai mineral lain.

2. Formula yang diperbaharui berbanding yang lama.


3. Menggunakan pemanis semulajadi xylitol yang tidak akan menyebabkan kerosakan gigi.

4. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.

5. Bebas gluten, datang dalam perisa anggur yang sangat sedap, anak-anak pasti sukakannya!

6. Multivitamin kanak-kanak terbaik dipasaran, jumlah nutrien lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak, penyerapan mudah dan pantas.

7. Sangat sesuai diambil kanak-kanak berusia 4  hingga 12 tahun terutama yang tidak suka makan sayur dan suka makan jajan. Boleh juga diambil oleh kanak-kanak berumur setahun ke atas tapi dos yang berbeza.






Cuba bayangkan, anak kita nak ke makan semua macam dalam gambar dekat atas tu dalam masa sehari?? Mestilah tak sanggupkan. Tapi semua ini dah dimudahkan, hanya 2 biji Vita-Lea For Kids / sehari.


Anak-anak kita sudah mendapat bekalan nutrien bagi melengkapkan keperluan nutrisi harian selain daripada makanan yang dimakan setiap hari.


Rebut peluang mendapatkan Vita-Lea For Kids dengan harga yang lebih ekonomi, kerana bulan Febuari Shaklee menawarkan promosi Vita-Lea For Chilrden Beli 3 Free 1. Memang berbaloi-baloi dan super jimat.

==================================================================
Saya adalah Pengedar Sah Shaklee. Membuat C.O.D di kawasan Rantau Panjang dan Pasir Mas. Boleh hubungi saya di 017-9051711 atau 013-9937611.

No comments:

Post a Comment