Monday, November 17, 2014

TAK MAHU KAKI DATUK DIPOTONG LAGI, CUCU CARI PENAWAR DIABETES

Kaki dipotong sebab masalah diabetes? Itu merupakan perkara biasa yang kita pernah dengar. Akibat dari masalah diabetes atau bacaan gula tinggi, doktor terpaksa nasihatkan untuk potong kaki bagi membantu pesakit. Ia mungkin berlaku akibat luka yang susah nak sembuh. Tapi sanggupkah kita nak biarkan kaki yang lagi satu dipotong pula,sekiranya perkara ini berlaku pada ahli keluarga kita? Mesti kita tidak sanggup kan??Inilah dilema yang dihadapi oleh salah seorang customer saya yang saya kenal melalui laman Facebook saya. Beliau sekarang sedang risaukan datuk beliau yang pernah dipotong kakinya akibat dari masalah diabetes. Yang menjadi masalah beliau sekarang, datuk beliau memang susah nak tinggalkan makanan segera, walaupun sudah dinasihatkan oleh doktor. Sekiranya datuk beliau terus berdegil, doktor cakap ada kemungkinan kaki beliau yang lagi satu akan dipotong juga.

Jadi sebagai seorang cucu yang prihatin tentang kesihatan datuknya, dia menghubungi saya untuk dapatkan sesuatu yang boleh bantu untuk turunkan bacaan gula datuk beliau. Bagi memberikan cadangan suplemen yang sesuai dengan datuk beliau, saya juga perlu ambil kira situasi customer saya juga, almaklumlah masih belajar. Jadi untuk bantu beliau saya cadangkan untuk berikan ESP, GLA Complex dan juga Zinc Complex untuk kurangkan masalah tersebut.ESP atau Energizing Soy Protein sesuai untuk pesakit diabetes kerana kandungan Indeks Glisemik yang rendah. ESP merupakan minuman yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Jadi ESP memang sesuai untuk disarankan kepada datuk beliau. Bukan sahaja dapat membantu  turunkan bacaan gula malah dapat bekalkan vitamin kepadanya. Untuk maklumat lanjut boleh DI SINI.

GLA complex adalah suplemen kedua yang saya cadangkan kepada beliau. Kenapa saya pilih GLA complex? Ini kerana GLA complex dapat mengurangkan Neuropathy pesakit kencing manis. Neuropathy adalah keadaan di mana terdapat kerosakan pada sistem saraf pesakit. In shaa Allah dengan mengambilnya,ia dapat membantu untuk kurangkan kerosakan pada sistem saraf. Sesuai dengan keadaan datuk beliau yang sudah makin lemah sistem imunnya kerana sudah agak berumur.


Malah tidak dilupakan Zinc Complex bagi membantu untuk mempercepatkan penyembuhan luka. Seperti yang kita tahu, individu yang ada diabetes memang susah nak sembuh lukanya. In shaa Allah dengan mengamalkannya sebiji setiap hari, ia dapat membantu supaya luka tidak merebak dan kaki tidak perlu dipotong lagi.

Semoga dengan menyarankan beliau suplemen-suplemen ini, saya dapat membantu Liza untuk mengatasi masalah datuk beliau ini. Saya doakan semoga datuk beliau akan sihat dan sembuh seperti sedia kala. Masih ada lagi suplemen terbaik yang saya boleh sarankan untuk pesakit diabetes. Tapi saya hanya akan kongsikan dengan anda sekiranya anda hubungi saya secara personal

*****************************************************************************

Saya NORDIANA OMAR adala PENGEDAR SAH SHAKLEE yang BERILMU.
Hubungi saya di 017-9051711 untuk sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment