Sunday, November 9, 2014

ANAK BARU MASUK DUA ORANG, TAPI ALIGNMENT BADAN DAH BANYAK LARI??

Anak baru masuk dua orang, tapi alignment badan dah banyak lari?? Saya yakin ramai yang hadapi masalah ini dekat luar sana. Betul tak? Ada yang jenis ambil berat tentang berat badan ,mesti berusaha untuk turnkan berat badan untuk kekalkan bentuk badan seperti zaman anak dara. Namun tak kurang juga yang buat endah tak endah je dengan masalah.Jangan menggelabah pula ye bila encik suami cari lain nanti.


KENAPA MASALAH INI BERLAKU?

Biasanya shape badan banyak yang lari sebab ramai yang tak ambil berat tentang berat badan. Ye la,
sebab dah ada anak, mereka tak fikir  sangat nak jaga penampilan diri,hanya fikirkan anak semata-mata. Sebenarnya itu tanggapan yang salah. Sebagai seorang wanita, kita seharusnya menjaga penampilan diri untuk sentiasa kelihatan cantik di mata suami dan keluarga. Takde lah suami malu nak mengaku isteri bila bawa keluar jalan-jalan. Ye tak?

Masalah ini juga turut berlaku dekat ibu yang menyusu badan. Sebab ada yang mengambil makanan lebih dari had yang diperlukan tubuh. Memang ibu menyusu perlukan makanan yang cukup untuk penghasilan susu, tapi perlulah makanan yang berkhasiat. Kalau ambil makanan yang tak berkhasiat, lagi hilanglah alignment badan ibu-ibu nanti. Walaupun anak menyusus badan boleh bantu ibu-ibu kurus.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN BALIK BERAT BADAN YANG IDEAL?

Sudah semestinya, kaum ibu perlu lakukan sedikit latihan fizikal supaya badan dapat keluarkan peluh dan dapat bentuk badan yang cantik dan sihat. Kalau hanya nak harapkan buat kerja rumah semata, mungkin agak sukar bagi ibu-ibu untuk turunkan berat badan.

Ibu-ibu juga perlu menjaga pemakanan mereka. Ibu-ibu perlu dapatkan makanan yang seimbang bagi dapatkan susu badan yang banyak dan juga pastikan bentuk badan maintain bergetah walaupun dah ada anak 2 orang. Barulah encik suami sentiasa sayang dan tak pandang perempuan lain.

Anda juga mengamalkan Set Kurus 3B Shaklee untuk pastikan alignment badan kembali seperti asal dan suami tak cari lain. Selamat mencuba ye semua :)

No comments:

Post a Comment