Thursday, October 2, 2014

SET KURUS CINTA PERTAMA DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Semoga semua sihat hendaknya. Untuk entri kali ini saya ingin kongsikan CINTA PERTAMA saya sendiri dengan produk SHAKLEE. Saya mula mengamalkan Set Kurus Shaklee iaitu Lecithin,Alfalfa,Herb-lax dan ESP. Sebelum ini saya sudah mencuba pelbagai produk untuk kurus sama ada bentuk pil, teh hijau atau yang jenis fiber namun semua hanya indah khabar dari rupa. Ok jom saya kongsikan dengan anda semua apa yang buat saya betul-betul jatuh cinta dengan Set Kurus Shaklee ini.


Ini adalah antara produk Shaklee yang buat saya jatuh cinta pandang pertama dengan Shaklee. Sepanjang saya amalkan Set Kurus Shaklee ini, ESP dah masuk tin yang ke lima. Yang best sangat tentang ESP ini, ia bukan sahaja dapat membantu saya turunkan berat badan. Malah dapat cantikkan kulit. ESP boleh diminum dan dibuat masker. Kulit akan rasa lembut dan lembap je.

Badan pun rasa bertenaga sepanjang hari. Sebelum minum ESP, saya mesti akan terasa penat dan
tidur pada waktu siang, alhamdulillah lepas amalkan ESP saya hanya akan tidur pada waktu malam sahaja. Dalam proses diet, ESP membantu saya untuk bina otot dan tiada masalah kulit menggeleber bila berat turun. Stretch mark atau selulit akibat kegemukan pun sudah semakin pudar.



Lecithin Shaklee membuat saya lebih jatuh cinta dengan Set Kurus Shaklee. Mana tak nya, habis segala macam lemak yang terkumpul dan baru mmasuk disingkirkan dari badan. Masa 'melabur; kita akan boleh rasa lemak-lemak keluar kerana akan ada kesan seakan minyak apabila selesai membuang. Malah ia turut diakui oleh customer saya sendiri, tak ambil Lecithin rasa macam tak lawas sepenuhnya pembuangan najis dalam badan. Sebab itulah stok Lecithin memang sentiasa ada dengan saya.

Lecithin bukan sahaja dapat bantu membuang lemak,ia juga baik untuk kesihatan dan ketajaman minda. Jadi ia memang amat bagus untuk pelajar yang mengalami masalah kegemukan, boleh amalkan untuk kurus dan minda juga.


Herb-lax pula adalah pembantu saya untuk kempiskan perut. Mahu nye tak kempis, bila sampai masa membuang memang semua yang tak diperlukan tubuh badan akan dibuang. Toksin-toksin yang lama terkumpul juga turut dibuang. Apabila badan kita sudah detox,maka lebih senang lah untuk kita serap zat dari suplemen lain yang kita ambil. Penyerapan zat juga akan dapat lebih optimum. Sebab itu sangat penting untuk kita detox supaya semua khasiat diperolehi. Inilah antara sebab-sebab Set Kurus Shaklee menjadi set kegemaran saya dan juga ramai di luar sana.


No comments:

Post a Comment