Sunday, October 5, 2014

ESP Juga Menyebabkan Berat Badan Naik??

Mesti ramai yang risau nak minum ESP lagi kan bila tengok tajuk tu, especially golongan yang nak turunkan berat badan atau nak kurus, sama macam saya sendiri. ESP ni hot sellers sebab terlalu banyak sangat fungsinya dan ramai sangat yang serasi menggunakan ESP sebagai suplemen mereka.

ESP juga menyebabkan berat badan naik??



Sebagaimana yang kita semua tahu sebelum ini, hanya Mealshake,B complex dan Vita-lea yang ada dalam set untuk tambah berat badan Shaklee. Habis tu macam mana pula ESP boleh bantu untuk naikkan berat badan anda? Jawapannya, ada cara yang spesifik untuk tambah berat dan kurangkan berat badan dengan ESP ini.

Sebab pernah ada sebelum ini, customer yang mengadu dengan saya yang selera makan mereka semakin bertambah sejak minum ESP. Itu berlaku sebab mereka minum ESP seperti mana perlu diminum untuk tambah berat badan. Untuk tahu maklumat lanjut macam mana ESP membantu untuk tambahkan berat badan, anda boleh hubungi saya untuk konsultasi.Yang pastinya kombinasi bersama Mealshake dan B complex akan memberikan kean yang lebih optimum untuk badan anda.

TIPS LAIN UNTUK TAMBAH BERAT BADAN

  • Makan 5 kali sehari dan meningkatkan pengambilan kalori. Pilih makanan yg berkalori tinggi tetapi sihat contohnya makanan yg bersusu dan berkeju
  • Makan dengan lebih kerap, sediakan snek yg ringan tetapi bukan semata junk food ye, contoh roti dan biskut
  • Perbanyakkan pengambilan protein dalam diet sehari, Protein membantu menjaga otot serta menghindari lemak dari terkumpul apabila berat badan bertambah
  • Makan buah yg mempunya kalori yg tinggi contohnya avocado
  • Jangan minum sebelum makan, hah tips ni utk yg ak diet boleh to bukan utk yg menambah berat ye
  • Tidur yg cukup sbb semasa tidur, organ pencernaan kita bekerja dua kali lebih cepat. Makanan yang ada di rongga pencernaan akan segera digerus dan diserap. Oleh sbb itu, bila kita memperbanyak tidur, maka semakin banyak nutrisi yang diserap tubuh. Itulah alasan mengapa saat bangun tidur perut kita terasa kosong, bahkan lapar.
  • Makan sebelum tidur. Dengan makan sebelum tidur akan meningkatkan serapan nutrien dalam badan tanpa ditukar kepada bentuk tenaga dan dicernakan
  • Konsisten dalam diet, jika nak tambah berat badan juga perlu konsisten dalam pemakanan dan pengambilan supplemen
  • Buat senaman beban yg dapat meningkatkan dan menjaga otot, kita nak tambah berat utk nk nmpk chubby tp nak nampak fit, kalau rasa xleh pun angkat je botol mineral kat rumah
  • Hindari Stress
SILA HUBUNGI DIANA : 017-9051711
SHAKLEE ID : 1067854
C.O.D : RANTAU PANJANG, PASIR MAS
FREE CONSULTATION UNTUK CUSTOMER-CUSTOMER SAYA :)

No comments:

Post a Comment