Sunday, September 14, 2014

SET KESIHATAN WANITA KHUSUS UNTUK WANITA YANG PENTINGKAN KESIHATAN DALAMAN DAN LUARAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Untuk entri kali ini, saya ingin kongsikan dengan anda tentang Set Kesihatan Wanita. Kebanyakan wanita yang mementigkan kesihatan dalaman dan luaran pasti akan mengamalkan set ini. Ia terdiri daripada Omega Guard, Ostematrix dan GLA Complex. Setiap satu vitamin mempunyai fungsi tersendiri untuk membantu kaum wanita di luar sana.

Omega Guard
Omega guard mengandungi asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Asid
lemak ini berfungsi untuk mengimbangi perubahab dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS , bagi kulit licin dan kemerah-merahan. Malah menurut kajian, Omega Guard yang mengandungi Omega -3 boleh mencegah kanser seperti paru-paru, payudara,prostat dan kolon.

Ostematrix
Ostematrix adalah sumber kalsium terbaik untuk kaum wanita bagi menjaga kesihatan tulang.Ia membantu menghalang osteoporosis,menguatkan kuku,kerangka,gigi dan sistem saraf. Ostematrix juga memperbaiki masalah haid di aman ia membantu meringankan sakit sewaktu haid.

GLA Complex

GLA complex membantu mengawal selia hormon estrogen dan testosteron yang boleh memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.Yang ini rasanya semua kaum wanita pasti suka iaitu membantu melambatkan menopaus. Oleh sebab itu,kenalah rajin-rajin amalkan suplemen dalam kehidupan seharian. Barulah badan sihat dan awet muda.No comments:

Post a Comment