Friday, July 4, 2014

TIPS KURUS SEMASA BERPUASA DENGAN SET KURUS SHAKLEE

Diana pasti ramai orang dekat luar sana yang tercari-cari tips untuk kurus kan? Dan ada juga yang aim nak kurus bulan puasa tapi tak juga kurus. Untuk entri kali ini Diana akan kongsikan tips kurus semasa berpuasa dengan Set Kurus Shaklee.

Actually Diana sendiri adalah pengguna tegar Set Kurus Shaklee sebab Diana agak berisi dan sangat susah nak turunkan berat badan. Tapi itu semua dulu, sebelum saya berkenalan dengan Shaklee. Alhamdulillah sekarang saya sudah berjaya atasi masalah tersebut.Untuk bulan puasa, saya akan ambil Set Kurus pada waktu sahur dan waktu berbuka. Untuk membantu saya lebih kurus pada bulan puasa dan sihat bertenaga untuk beribadat, saya akan minum ESP yang dicampur Mealshake serta 3 biji kurma. Alhamdulillah walaupun sahur saya agak ringkas tapi badan tetap cergas bertenaga dengan izin Allah. Siang hari memang saya akan lakukan aktiviti harian seperti biasa.

Selepas makan nasi sedikit dan kuih-muih pada waktu berbuka, saya akan ambil lagi sekali Set Kurus untuk bantu buang lemak-lemak yang tak diingini. Tak lupa juga saya akan minum Performance Drink waktu berbuka. Barulah badan cergas untuk tarawih dan proses untuk pembuangan esok hari berjalan lancar.

Namun usaha untuk kurus akan sia-sia kalau saya tak cukup minum air putih atau air masak. Jadi untuk pastikan air masak yang saya ambil mencukupi, saya ada amalan saya sendiri.

Waktu berbuka saya akan ambil kurma dan segelas air masak berserta dengan minuman Performance Drink.  Saya juga kurangkan pengambilan air manis. Pada waktu malam saya akan minum segelas air masak setiap sejam. Dan yang paling penting saya akan sediakan sebotol air dekay sebelah tempat tidur saya supaya senang untuk minum air masak apabila terjaga. Sama juga padacwaktu sahur, saya akan minum air masak segelas atau 2 gelas. Sambil mengaji quran untuk menunggu waktu Subuh pun saya akan minum air masak.

Alhamdulillah misi saya untuk tampil slim di hari raya dipermudahkan dan berjalan lancar. Anda nak tampil kurus bergaya? Jom cuba Set Kurus sekarang. Saya akan guide anda untuk dapatkan kesan yang optimum dari Set Kurus Shaklee.


No comments:

Post a Comment