Wednesday, July 2, 2014

Mighty Triple Gem Bantu Kekal Bertenaga Di Bulan Puasa

Ramai yang tidak sedar bahawa sahur  secara sihat merupakan rahsia untuk kekal bertenaga sepanjang hari di bulan puasa. Dengan tidak bersahur atau sahur yang terlalu berat anda mungkin tidak dapat memberi tumpuan untuk masa yang panjang. Oleh itu Shaklee menawarkan Set Mighty Triple Gems untuk anda memulakan hari anda dengan sahur yang lazat dan berkhasiat. Saya juga mengamalkan set ini di bulan puasa, alhamdulillah sangat membantu untuk memberikan saya tenaga sepanjang hari dengan izin Allah.Set Mighty Triple Gems terdiri daripada Mealshake, ESP dan Performance Drink. Ketiga-tiga minuman ini mempunyai fungsi yang tersendiri untuk membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari. Ia bukan sahaja membantu kekal bertenaga malah memelihara kesihatan secara menyeluruh.

☆ MEALSHAKE

Menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Sebab itulah badan akan kekal bertenaga.

Ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa.

 ☆ PERFORMANCE DRINK

Merupakan minuman yang berperisa oren dan bertindak seperti minuman isotonik. Performance drink atau PD bertindak untuk membekalkan tenaga dan mengelakkan badan kita terhidrat akibat kekurangan air kerana seharian berpuasa. PD juga in shaa Allah mampu mengurangkan kehausan serta melembabkan kulit.

 Selain daripada itu, Performance Drink juga mampu meningkatkan daya ketahanan badan. Ini kerana ia membekalkan elektrolit dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.

Saya sendiri suka ambil waktu berbuka puasa. Badan akan rasa segar dan cergas setelah mengambil PD pada waktu berbuka. Sudah tidak menjadi masalah untuk saya bertarawih pada waktu malam kerana badan saya masih sihat dan cergas.
☆ Energizing Soy Protein (ESP)


ESP merupakan sumber protin Shaklee yang diperbuat daripada kacang soya yang hanya mengandungi 'non-gmo' ( non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

 ESP dari Shaklee merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Alhamdulillah ESP Shaklee memang banyak fungsinya kerana saya sendiri mengamalkannya. ESP bukan sahaja membantu kulit saya semakin cantik malah dapat membekalkan tenaga dan membantu saya diet.

Untuk bulan puasa saya memang bersahur dengan ESP yang dicampur Mealshake bersama 3 biji kurma. Alhamdulillah dengan izin Allah saya kekal kenyang dan bertenaga walaupun seharian berpuasa.

Sebagai kesimpulannya, Set Mighty Triple Gems memang betul-betul membantu untuk kekal bertenaga di bulan puasa dengan izin-Nya. Memang sesiapa yang mencuba pasti takkan menyesal dan akan mengakui keberkesanannya.

BERMINAT NAK CUBA??

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!
 SMS/WA 017-9051711
 NORDIANA OMAR
 YOUR SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
 da

No comments:

Post a Comment