Saturday, June 7, 2014

Membunuh Ulat Resdung dengan Shaklee

APA ITU RESDUNG? 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Sebelum saya menulis lebih lanjut testimoni Set Resdung, jom kita semua ambil tahu serba sedikit pasal resdung.

Istilah Perubatan Tradisional - Ia merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ-organ lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan. 

Istilah Saintifik - Merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.

Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung. Salah satu punca gejala resdung adalah akibat jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya.
Dianggarkan hampir 25% penduduk negara ini mengalami penyakit resdung yang serius. Diantara tanda-tanda resdung ialah gatal-gatal, hidung berhigus atau tersumbat, sakit kepala terutama di dahi dan pipi, kelumumur yang berterusan walaupun bermacam syampu dan ubat telah digunakan.

Penyakit resdung juga dikenali 'sinusitis'. Ramai yang tidak memandang serius tentang penyakit ini tapi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya. Untuk kanak-kanak, ia boleh sebabkan jangkitan sellulitis dan merah pada bahagian mata. Akhirnya boleh menyebabkan buta. Manakala untuk orang  dewasa, ia boleh menyebabkan nanah daripada sinus frontal tidak dapat keluar daripada hidung dan akan masuk serta memenuhi ruang dalam otak. Ini akan menyebabkan dinding pemisah akan menjadi semakin tebal dan boleh mengakibatkan sinus mudah tersumbat.Okay sudah tahu serba sedikit pasal resdung kan. Sekarang saya nak share pasal suplemen shaklee yang ada dalam Set Resdung ini. Ia terdiri daripada 3 jenis vitamin iaitu B Complex, Vitamin C dan Alfalfa Complex. Jom ketahui fungsi setiap vitamin dalam Set Resdung ini.* B Complex
- Meredakan alahan
- Memperbaiki masalah kulit
- Meredakan masalah penghadaman
* Vitamin C
- Meningkatkan sistem imunisasi badan
- Mengekalkan kolesterol sihat
- Membentuk kolagen
- Membantu mencantikkan kulit*Alfalfa Complex
- Melawan masalah alahan
- Memperbaiki keadaan kulit
- Mencuci hati, darah dan usus

So,apa tunggu lagi. Jom nyahkan masalah resdung dari hidup anda. Dapatkan Set Resdung Shaklee sebagai amalan seharian anda. Anda nak cuba???

SMS/WHATSAPP 017-9051711
NORDIANA OMAR
ID 1067854
  


No comments:

Post a Comment