Thursday, June 19, 2014

100 PLUS VS PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Tahukah anda yang air 100 Plus dan Performance Drink Shaklee berkait rapat dengan individu yang bersukan?? Fungsinya yang sama iaitu menghidrasi serta membekalkan tenaga menyebabkan ia berkait rapat dengan individu yang aktif bersukan . Oleh sebab itu 100 Plus digelar sebagai isotonik.

APAKAH 100 PLUS?100Plus (kadang-kadang dieja "100PLUS" atau "100 plus") adalah satu jenama berkarbonat minuman sukan isotonik yang dijual di Singapura, Malaysia, Indonesia, Afrika Selatan, Brunei, Kanada dan Filipina.

100Plus dihasilkan oleh Fraser & Neave Limited, makanan dan minuman konglomerat global yang beribu pejabat di Singapura. Pada tahun 2011, versi bukan berkarbonat dipanggil 100Plus Edge telah diperkenalkan sebagai tambahan kepada empat variasi yang sedia ada; Asal, masam Tangerine, Lemon Lime dan aktif.

100Plus kadang-kadang ditemui boleh dibeli di bahagian-bahagian lain di dunia, seperti Australia (biasanya didapati di kedai-kedai dan / atau lorong pasar raya rantai besar Asia-khusus). Ia juga boleh dibeli di pasar raya Asia di UK.

Di Kanada, 100Plus dijual di semua Pasaraya T & T di wilayah British Columbia, Alberta dan Ontario. Pengedar yang diberi kuasa untuk Kanada adalah Palm Sumber IncFUNGSI PERFORMANCE DRINK

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.


5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.SIAPA YANG PERLUKAN PERFORMANCE DRINK?

1) Ahli Sukan

2) Ibu yang menyusu, mengandung dan sedang berpuasa (In Shaa Allah mencegah dehidrasi ,sejukkan badan dan secara tidak langsung susu tidak akan merudum)

3) Penghidap kencing manis

4) Jemaah Haji dan Umrah
5) Mereka yang bekerja di tengah panas

6) Orang dewasa/kanak2 yang demam

7) Mereka yang sudah berusia/lemah

8) Mereka yang letih setelah seharian bekerja

Sekarang anda semua mungkin sudah dapat lihat fungsi yang sama antara 100 Plus dan Performance Drink Shaklee.

No comments:

Post a Comment