Sunday, May 11, 2014

KHUSUS UNTUK PARA ISTERI, JANGAN AMALKAN ALFALFA

Jangan amalkan ALFALFA?? Mesti anda semua hairan kan sebab saya tak bagi anda amalkan Alfalfa. Diana larang anda atau para isteri amalkan Alfalfa, tu pun kalau anda semua TAK SAYANG SUAMI la...hehe.. Jangan salah faham pulak ye...Nak tahu tak kenapa saya sarankan para isteri atau wanita amalkan mengambil Alfalfa dalam kehidupan seharian? Meh saya share dengan anda semua tentang kebaikan atau manfaat yang anda akan dapat dengan Alfalfa.


1) Bertindak seperti Kacip Fatimah

Tahukah anda yang Alfalfa adalah herba yang telah lama diamalkan oleh orang putih semasa berpantang. Ia bertujuan untuk membantu memulihkan dalaman dan juga membantu bahagian intim anda kembali 'grip' orang
putih cakap. Ye betul,memang Alfalfa boleh membantu anda merasai nikmat bersama seperti malam pertama. Kalau nak tahu keberkesanannya anda kena cuba sendiri,sebab saya sendiri masih belum ada pengalaman..hehe

2) Mengurangkan Masalah Keputihan

Masalah keputihan sering mengganggu kita kan,lagi-lagi kalau masa dekat nak datang bulan. Keputihan yang teruk memang akan buat kita rasa tidak selesa. Kalau pasal masalah keputihan ini memang saya boleh share pengalaman saya sendiri. Alhamdulillah setelah mengamalkan Alfalfa sebulan, masalah keputihan yang saya alami semakin berkurangan. No more panty liners,no more pembersih Miss V. Kalau masalah keputihan teruk,nak bersama suami pun segan kan sebab ada bau yang kurang menyenangkan. So,kalau korang rasa sayang suami bolehlah cuba Alfalfa ni.

3) Milk booster

Ini untuk para ibu yang kekurangan susu untuk bayi anda. Alfalfa juga adalah milk booster untuk para ibu yang menyusukan bayi. Untuk kesan yang lebih baik gabungkan Alfalfa dengan ESP sebagai amalan harian,in shaa Allah susu untuk bayi anda akan melimpah ruah dan boleh buat stok untuk bayi anda.



4) Membesar dan Menegangkan Payudara

Yes, yang ini pun memang fungsi Alfalfa juga. Sebab saya sendiri alaminya. Siap ada kawan perempuan saya tegur yang payudara saya makin besar dan tegang. Alhamdulillah itu kan aset kita orang perempuan,memang wajib kita jaga. Lagi la suami sayang kan. Walaupun menyusukan anak tapi payudara masih tegang macam anak dara (khusus untuk ibu-ibu yang menyusukan bayi)..hehe

5) Memulihkan Urat Selepas Bersalin

Disebabkan fungsi Alfalfa yang mampu memulihkan urat selepas bersalin, sebab itulah ia boleh diamalkan semasa dalam pantang. Ia juga membantu membersihkan darah-darah kotor atau darah lama dalam badan.Jadi kepada para wanita atau ibu yang masih belum datang bulan selepas bersalin boleh amalkan Alfalfa kerana ia membantu membersihkan darah kotor dalam badan. Darah kotor yang terperap lama dalam badan akan mendatangkan penyakit kepada anda.



6) Mengurangkan Masalah Senggugut

Oleh kerana Alfalfa membantu melawaskan dan melancarkan darah dalam badan, ia membantu mengurangkan masalah senggugut. Ini berdasarkan pengalaman saya sendiri pada bulan pertama saya amalkan Alfalfa. Biasanya kalau nak period mesti seminggu sebelum period saya akan alami sakit pinggang dan perut yang teruk. Masa period pun masalah senggugut akan mengganggu sebab darah yang berketul-ketul. Tapi alhamdulillah selepas amalkan Alfalfa dalam masa 2 minggu lebih, nak period dah takde rasa sakit perut lansung. Malah darah pun keluar dengan lancar je..Memang berbaloi amalkan Alfalfa.

7) Bagus untuk Alergik atau Ekzema

Selepas mengamalkan Alfalfa, masalah kulit alergik dan ekzema semakin berkurangan. Ini kerana Alfalfa juga membantu membuang toksin dalam badan.



8) Menolong dalam Mengurangkan Berat Badan.

Ini juga salah satu fungsi Alfalfa iatu membantu anda diet. Saya sendiri amalkan Alfalfa untuk turunkan berat badan pada asalnya. Alhamdulillah dapat kesan-kesan baiknya yang lain.. Dan sekarang ini saya sudah dapat berat badan yang saya inginkan setelah amalkan Alfalfa dengan Lecithin dan ESP. Untuk para isteri atau ibu,mungkin ada yang susah nak dapatkan kembali bentuk badan idaman selepas melahirkan anak. Itu semua alasan lapuk, dengan Alfalfa dan Shaklee anda pasti boleh dapatkan body yang mantap. Believe me :)

So,para wanita atau kaum ibu kat luar sana,anda rasa nak amalkan Alfalfa ke tak selepas saya share manfaat yang anda dapat dengan Alfalfa. Kalau anda semua sayangkan suami,mesti anda akan cuba berikan yang terbaik untuk suami kan?? Tepuk dada tanya selera.

BERMINAT NAK CUBA
JOM SMS/WHATSAPP
017-9051711 (DIANA)
FREE CONSULTATION EXCLUSIVELY FOR MY CUSTOMER....

No comments:

Post a Comment