Tuesday, April 15, 2014

SHAKLEE COLLAGEN POWDER UNTUK AWET MUDA

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang Shaklee Collagen Powder. Shaklee Collagen Powder adalah suplemen kollagen yang unggul, kerana mengandungi 4,000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari,sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik Ikan Merah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular sekitar 1,000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Fungsi 7 Ramuan Utama


1) Kolagen dari Sisik Ikan Merah

Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

2) Ekstrak biji Camellia japonica

Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

3) Ekstrak Plaffia

Plaffia yang juga dikenali sebagai Ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan biji Camilla japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

4) Elastin dari Kolagen Ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang,memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Koalgen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berbanding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang,anjal dan elastik.

5) Vitamin C dan Vitamin B

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.
Vitamin B turut serta dalam metabolima karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel.

6) Ekstrak Kekerang

Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

7) Lactobacillus acidophilus

Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


Ingin sentiasa awet muda? Kelihatan muda??Kulit anjal??Kulit mulus??
Jom cuba Shaklee Collagen Powder.
Berminat nak cuba??Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.

SMS/CALL/WHATSAPP
017-9051711
NORDIANA OMAR


No comments:

Post a Comment