Monday, April 21, 2014

PERFORMANCE DRINK SEBAGAI ENERGY BOOSTER

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Untuk entri kali ini DIana ingin share dengan anda semua tentang energy booster yang dikeluarkan oleh Shaklee. Energy booster tersebut adalah Performance Drink. For your information, Performance Drink adalah salah satu sumber nutrisi buat para atlet. Performance Drink pertama kali dihasilkan pada tahun 1980-an oleh SaintisShaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance Drink merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat.

Melalui perkasaan produk Performance Drink dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Performance Drink juga telah direka khusu untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance Drink sebagai pilihan utama mereka. Ini kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktivit pengembaraan.


Manfaat Utama Performance Drink Shaklee
  1. Meningkatkan daya ketahanan badan - memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  2. Membekalkan tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. ia mengandungi potassium, kalsium,sodium, phosphorus, magnesium dan cloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang aktif dalam kerja harian.
  3. Mencegah Penyahhidratan - mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.
  4. Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Keunikan Performance Drink

Komponen elektrolit yang penting yang terkandung di dalam Performance Drink adalah:

* Sodium
* Chloride
* Magnesium
* Kalsium
* Potasium

Kesemua elektrolit ini membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. Ia juga sangat baik untuk sistem neuromotor (tindak balas saraf dan otot).


No comments:

Post a Comment