Tuesday, March 4, 2014

SIAPA PERLUKAN ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Sempena promosi Energizing Soy Protein (ESP) bulan Mac ini , Diana ingin berkongsi dengan anda semua tentang manfaat ESP serta siapa yang perlukan ESP dalam kehidupan seharian mereka.

First of all, ESP adalah makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi 'non-GMO' ( non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula , setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protin) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

SIAPA YANG PERLUKAN ESP?


 Seperti yang anda dapat lihat dalam gambar di atas ,ESP sesuai untuk semua golongan dan peringkat umur. Ini kerana kandungan protin yang ada dalam ESP sangat berkhasiat dan telah diproses dengan sangat teliti.

MANFAAT UTAMA ESP

  • Asid amino yang terkandung di dalam ESP penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerap dapat membantu anda untuk terus awet muda.
  • Sangat baik untuk prostat kerana kandungan Genistein terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perenakan sel kanser.
  • ESP juga membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun.
  • ESP juga dapat membantu meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan ransangan.
  • ESP juga meransang pembentukan semula kulit dan otot , mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan serta mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot.
  • ESP dapat membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
Memang banyak sangat manfaat ESP ni kan.. Memang rugi sangat kalau anda tak cuba.

ANDA BERMINAT NAK CUBA?
SILA HUBUNGI SAYA, SHAKLEE ID 1067854
017-9051711 (SMS/WASSUP/CALL)
NORDIANA OMAR.
No comments:

Post a Comment