Thursday, March 27, 2014

PEPPERMINT-GINGER PLUS

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda semua. Untuk entri kali ini Diana ingin perkenalkan anda semua dengan Peppermint-Ginger Plus. Mungkin masih ramai yang dekat luar sana belum mengetahui tentang Peppermint-Ginger Plus dan apa fungsi sebenar.

SIAPA YANG MEMERLUKAN?
  1. Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  2. Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  3. Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  4. Mereka yang sering mengalami kembung perut
  5. Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.

BAHAN UTAMA DALAM PEPPERMINT-GINGER PLUS  • PUDINA - Berfungsi untuk melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit. Pudina juga meransang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema.
  • HALIA - Halia meransang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual ketika mengandung, selepas melahirkan anak.
  • POKOK ADAS (fennal) - Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Ia juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.
  • CEKUR MANIS (anise) - Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.
So, kepada anda dekat luar sana yang mempunyai masalah gastrik, angin banyak dalam badan, masalah usus, mabuk laut dan darat boleh lah rasanya untuk mencuba Peppermint-Ginger Plus. 

Sekiranya berminat anda semua boleh hubungi saya. Konsulatsi percuma untuk setiap pembelian.

SMS/CALL/WHATSAPP
017-9051711
NORDIANA BINTI OMAR
SHAKLEE ID 1067854


No comments:

Post a Comment