Wednesday, February 26, 2014

TIPS : KESUBURAN UNTUK SUAMI ISTERI

Isteri
 ESP
Vitalea
B com
Vitamin C
Alfalfa (hanya option terutama yang sakit bila bersama)
GLA jika period tak regular

Suami
 ESP
Vitalea
B com
Vitamin C
Vitamin E
Zinc


Bagi pesakit yang thalasemia atau apa sahaja alahan.then remove product dari list contohnya vitalea tak boleh utk pesakit thalasemia then tak perlu amik.

Namun,perlu  ditekankan juga doa dan solat hajat. Banyakkan zikir. Tekankan supplement sebagai salah satu cabang usaha. Dan kalau boleh amat disarankan untuk ambil fullpack... kenapa ya? sebab vitamin ambil masa utk repair sel, sekurang-kurangnya 90 hari.

Bagaimana pengambilan supplement Shaklee boleh membantu merawat masalah kesuburan (infertility) ini?
Vitamin Asas
(1)Vita-Lea (Multivitamin)
(2)Vitamin C
(3)B-Complex

Adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.

Vitamin Kesuburan

(4)Vitamin E
Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.

(5)Zink
Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).

(6)Alfalfa
Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).

Kita merancang, Allah jua yang menentukan segala...tapi kita perlu berusaha kan..

BERMINAT UNTUK MENCUBA SET KESUBURAN?
HUBUNGI SAYA
NORDIANA OMAR
017-9051711
SID 1067854

FREE CONSULTATION FOR EVERY PURCHASE

No comments:

Post a Comment