Friday, February 7, 2014

SUSTAINED RELEASE VITA C 500mg
Perbezaan Shaklee

'Sains pembebasan berterusan semulajadi' vitamin C telah direka oleh Shaklee. Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C di dalam 2 tablet vitamin C Shaklee (di dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavoboid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Manfaat Utama

  • Membentuk Kolagen - Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asa otot tisu, gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering,ruam, dan kulit kasar.
  • Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan.Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  • Mencantikkan Kulit - Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah,melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit,asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihandan mengurangkan simpto flu dan selesema.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stres masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ianya mampu mengurangkan kolesterol dantekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis,thrombus,menghalang pendarahan dalaman,hidung berdarah,pendarahan serebral dan skurvi.

Untuk pengetahuan anda semua, Sustained Release Vitamin C dari Shaklee juga boleh dibuat masker. Kulit akan rasa lebih halus dan semakin gebu selepas pakai masker Vitamin C. Lagipun ia merupakan Vitamin C yang paling berbaloi untuk dimiliki kerana sebotol boleh digunakan selama 6 BULAN.Anda berminat untuk cuba?
Hubungi SID anda sekarang
SID 1067854
Diana
017-9051711

No comments:

Post a Comment