Tuesday, October 2, 2018

7 MANFAAT ZINC PLUS YANG BUAT RAMAI TERTUNGGU-TUNGGU

8:29 AM 0
Zinc ialah sejenis mineral penting yang sangat sikit dalam badan kita tapi ia sangat penting . Zinc ialah komponen yang ada dalam 200 lebih enzim dalam badan kita. 



Mesti korang tak caya kan baca tajuk ni. Tapi memang siyes weh ramai yang tak sabar tunggu kemunculan Zinc Plus sebab dah tau manfaat Zinc boleh bagi .

Jadi Mek D nak kongsikan 7 manfaat Zinc Plus yang buat ramai tertunggu-tunggu tapi korang belum tahu . Jom teruskan membaca.



7 MANFAAT ZINC PLUS

1) Menyokong kesihatan kognitif

- Bantu tingkatkan daya ingatan
- Menyokong proses pembelajaran
- Mencegah penyakit berkaitan dengan usia seperti parkinson dan alzheimer.

2) Menyokong sistem reproduktif yang sihat

Kajian menunjukkan ia meningkatkan FUNGSI ,KUALITI, KUANTITI sperma untuk KESUBURAN LELAKI .

3) Menyokong tenaga dan stamina

- Membantu menggalakkan kekuatan otot dan daya ketahanan badan.
- Otot sihat dan kuat.

4) Kesihatan imun

- Bantu aktifkan sel-sel imun.

5) Menyokong rambut yang sihat

- Menggalakkan rambut yang lebih lebat dan sihat.
- Untuk masalah rambut gugur.

6) Kulit yang sihat

Kulit yang lembut, bantu legakan kulit yang sensitif.

7) Penyembuhan luka

-Bantu menghasilkan sel yang baru
- Cepatkan proses penyembuhan luka




TANDA-TANDA KEKURANGAN ZINC

1- Selalu demam dan selsema.
2- Terdedah kepada jerawat di usia dewasa.
3- Mengalami kehilangan rasa atau Bau.
4- Kehilangan selera makan .
5- Luka lambat sembuh.
6- Mengalami cirit-birit yang kerap .
7- Keinginan seks yang rendah .
8- Sejarah bilangan sperma yang rendah .
9- Mempunyai bintik putih di kuku.
10- Mempunyai lebih banyak tompok botak di kepala .

Haaa . .Korang dah baca kan. Ada tak tanda-tanda kat atas ni? Kalau korang tick lebih dari 3 tu tandanya badan korang perlukan Zinc tambahan.

SIAPA PERLUKAN ZINC

1- Golongan yang berdiet.
2- Mereka yang mahukan lebih tenaga dan stamina.
3- Pasangan yang cuba untuk dapatkan zuriat .
4- Sesiapa sahaja yang mahu mengekalkan kesihatan kognitif .
5- Mereka yang mempunyai rambut dan kuku yang rapuh.



KEISTIMEWAAN ZINC PLUS SHAKLEE

Zinc complex yang lama mengandungi alfalfa dan tidak sesuai untuk pesakit SLE.

Zinc plus tiada alfalfa dan sesuai untuk semua orang dewasa.

1 tablet membekalkan 15mg zinc, iaitu membekalkan 100% nilai keperluan harian.

Hadir dalam bentuk zinc gluconate yang mempunyai kadar serapan yang lebih tinggi.

Ia juga 100% dari tumbuhan, sesuai untuk vegetarian.

CADANGAN UNTUK KESIHATAN LELAKI

1) ZINC PLUS + OMEGA GUARD

Untuk ketajaman minda dan kesihatan minda.
Omega 3 bantu gabungkan sel-sel neuron atau sel dalam otak.

2) ZINC PLUS + VITAMIN E

Untuk tujuan kesuburan . Vitamin E memberi perlindungan daripada serangan radikal bebas .

3) ZINC PLUS + COQ TROL

Untuk tujuan tenaga.  Ia gabungan yang membantu untuk lebih bertenaga .

Korang dah boleh tengok kan betapa banyak manfaat Zinc plus ni. Kalau ada geng dia lagi banyak kesan boleh dapat. So cepat-cepat la lembutkan jari hubungi Mek D. Ni nombor Mek D 0179051711.


Monday, October 1, 2018

5 LANGKAH MENJAGA KESIHATAN PAYUDARA SUPAYA KEKAL MONTOK

5:19 PM 0
Payudara adalah aset bagi setiap wanita .Jadi memang tak hairan kalau ada yang sanggup habiskan ribuan ringgit semata-mata nak dapatkan payudara yang montok .

Entri kali ni Mek D nak kongsikan 5 langkah menjaga payudara supaya kekal montok. Payudara montok lagi buat cik abang melekat ,ye tak ?


Sebelum Mek D kongsikan langkah penjagaan, jom kita tengok dulu punca payudara kendur .

PUNCA PAYUDARA KENDUR

1) Faktor penuaan atau menopaus. 

Ketika umur tertentu payudara akan mula mengendur. Ia disebabkan oleh kelenjar susu mula mengecil dan ada ruang kosong .

2) Perubahan tubuh yang drastik

Perubahan tubuh sama ada lepas bersalin atau berat badan turun mendadak, boleh menyebabkan payudara yang montok jadi kendur. 
Ini kerana lemak dalam payudara berkurangan menyebabkan payudara mula jadi kebdur .

3) Pemakaian bra yang tidak tepat

Sedar tak, jika tersilap pilih saiz bra dan pakai bra yang tidak sesuai boleh menyebabkan payudara kendur .
Selain itu ,meramas payudara terlalu kuat juga punca. 

4) Setelah bersalin dan menyusui bayi

Ukuran payudara semakin berkembang seiring usia kehamilan. Membesarnya payudara membuat massanya bertambah. 
Massa payudara mempengaruhi graviti ketika bayi menyusu. 

5) Tidak ada alat penyokong 

Haaa... Ni buat korang yang suka tak pakai bra dekat rumah. Ini pun punca payudara kendur tau. 
Lagi-lagi kalau saiz payudara korang tu besar .

6) Kekurangan zat

Jangan ingat payudara tak perlukan zat pulak. Pengambilan makanan berzat lebih berguna untuk menegangkan kulit tetapi penyakit seperti 'turbekulosis' atau kanser boleh menyebabkan payudara kendur .

5 LANGKAH MENJAGA KESIHATAN PAYUDARA

1) Kenakan bra untuk menjaga bentuk payudara agar tetap indah . Pilih saiz bra yang sesuai agar dapat menopang payudara dengan baik. 

2) Bersihkan secara rutin sekitar kawasan puting dengan kapas yang dibasahi air suam. 

3) Sapukan minyak zaitun pada payudara untuk menjaga kelembapannya. Lakukan urutan ringan dengan gerakan lembut. 

4) Lakukan senaman ringan dengan fokus untuk memperkuatkan otot dada. 

5)Amalkan suplemen yang boleh membantu payudara untuk kekal montok dan sihat dari dalam .
Antara suplemen yang korang boleh amalkan seperti :


i ) ESP (Protein) 

*Makanan utama untuk membina otot pada payudara dan punggung. 
Oleh sebab payudara TIADA tulang, struktur payudara cuma disokong oleh otot dan tisu di dada. 
Protein amat penting untuk pembentukan sel tisu danseterusnya otot. 


ii ) Alfalfa complex

Alfalfa complex bertindak seperti estrogen ,hormon semulajadi yang menyumbang kepada pertumbuhan payudara .Estrogen ialah hormon yang bertanggungjawab untuk meningkatkan saiz payudara. 


iii ) Shaklee Colagen Powder .

SCP bertindak meningkatkan keanjalan payudara. Ia membantu payudara untuk kekal montok .


iv) Vivix

Menjaga kesihatan payudara dari peringkat sel.  Ia menjaga sel-sel dalan payudara untuk terus anjal dan tegang. 

Okay, sekarang korang dah tahu cara nak pastikan payudara kekal montok dan anjal kan. So, apa lagi?  Order la sekarang .
Whatsapp Mek D di 0179051711.





Friday, September 28, 2018

3 PUNCA LELAKI CEPAT PANCUT DAN CARA AGAR TAHAN LAMA DI RANJANG

6:47 PM 0

Percaya tak yang ramai lelaki alami masalah ni? Ke awak adalah salah seorang tu. Kalau ye, jom teruskan membaca.

Kali ni Mek D nak kongsikan 3 punca lelaki cepat pancut dan cara agar tahan lama di ranjang.

PUNCA PANCUT AWAL

1. Zakar yang terlampau sensitif.
Deria dan saraf yang berkaitan dengan pancutan akan mengalami tindakbalas yang terlampau dan menyebabkan cepat pancut dan klimaks.

2. Keinginan dan ghairah seks yang terlampau tinggi hingga tak dapat menahan pancutan .

3. Hormon tidak seimbang iaitu tahap hormon-hormon yang mengawal keinginan seks dari ghairah dan pancutan terlalu tinggi, ia menyebabkan cepat klimaks.

TIPS ATAU CARA AGAR TAHAN LAMA DI RANJANG

1. FOKUS

Hubungan seks seperti juga aktiviti-aktiviti fizikal yang lain iaitu memerlukan tumpuan dan fokus .
Oleh itu, berikan tumpuan 110% kepada aktiviti seks untuk bertahan lama.

2. KURANG STAMINA

Aktiviti seks menyebabkan pembakaran kalori .Bila kalori terbakar badan akan terasa penat. Jadi perlu pastikan stamina badan tinggi untuk mengelak ejakulasi pra-matang.

3. PEMAKANAN

Faktor pemakanan juga boleh mempengaruhi. Amalkan pengambilan makanan yang sihat yang boleh membantu pencapaian seksual anda termasuk suplemen. Amalkan memakan makanan yang boleh meningkatkan prestasi seks seperti tiram, bawang, pisang ,daun saderi, strawberi, badam dan coklat .

4. PANJANGKAN FOREPLAY

Foreplay bukan saja beri kepuasan tetapi dapat bantu anda bertahan di gelanggang. Dengan foreplay,  anda akan dapat buat pasangan anda klimaks lebih pantas . Selain dapat melincirkan zakar ,air mani wanita dapat bantu zakar untuk lambat pancut .

5. PENGAMBILAN SUPLEMEN

Suplemen juga dapat membantu dalam menangani masalah ini dengan memastikan sel badan sihat dan dapat memberikan tenaga dalaman dan bantu untuk lebih lambat pancut.
Suplemen yang anda boleh amalkan seperti di bawah ini.

i) Vivix

-Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma orang lelaki
- Resveratrol dalam Vivix membantu melindungi telur yang belum matang atau sudah matang. 

ii) CoQ Trol Plus

- Meningkatkan jumlah sperma yang sihat. 
- Meningkatkan pergerakan sperma. 
- Membekalkan tenaga berpanjangan.

iii ) Vitamin E
Membantu mengurangkan kerosakan pada sel-sel sperma yang biasanya terdedah kepada serangan radikal bebas.


iv)  Omega Guard

Pengambilan asid lemak Omega 3 meningkatkan tahap kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.

Jadi jika anda adalah salah seorang yang alami masalah pancut awal ni, Mek D sarankan untuk amalkan suplemen ni secara konsisten. 
Jika nak dapatkan SEGERA boleh hubungi Mek D di 0179051711.






Monday, August 27, 2018

BEBAS KANSER SERVIKS LEPAS AMBIL SUMBER ANTIOKSIDAN

8:12 PM 0
Just nak share for caring - kisah kanser serviks isteri saya.

Alhamdulillah, wife saya disahkan kanser serviks pada Disember 2017. Allah je tahu macam mana rasa hati bila dapat berita ni. Walaupun muka rileks tapi hati kita suami ni, Allah & kita je tahu.



Alhamdulillah syukur rahmatNya, pada hari selasa lepas, isteri saya buat check up semula di Hospital Shah Alam, 3 doktor sahkan rahim isteri saya bersih, perfect - no infection, no cancer anymore.

Rasa nak nangis je dengar berita tu. Tapi well you all know, tahan je air mata ego ni. Buat rileks je sambil sebut, "Alhamdulillah, tahniah. Allah beri hasil positif Sayang guna Vivix, Vita C Plus & Alfalfa Shaklee". Untuk isteri saya, hanya amalkan 2 bulan saja secara serius.

Saya sambung lagi, "So, next. Sayang wajib cari orang. Bantu diorang macam mana yang Sayang dah experienced sendiri sekarang."

No overjoyed, No wasting time.

"Jom bantu orang ramai yang sakit tapi dalam kepala diorang macam dunia dah berakhir, dah takde harapan bila kena kanser & fibroid"
.
.
.
Untuk pengetahuan semua,
Isteri saya sedang bantu seorang anak dara di Sarawak yang kena fibroid hingga doktor bagi solusi buang rahim. What a damage to her life. Bayangkan anak dara tanpa rahim. Allah.. Alhamdulillah, beliau masih dalam usaha untuk tidak kena buang rahim September ini, InsyaAllah. Mari kita doakan beliau sembuh.

Dan ada beberapa lagi kes kanser serviks, fibroid & kanser darah, yang sedang isteri saya close up bantu hingga saat post ini ditulis.

Kenapa kami yakin kami mampu bantu anda yang sakit?
Kerana adanya doktor pakar & ahli nutrisi di belakang kami yang kami rujuk untuk berikan solusi komplimentari yang terbaik untuk setiap yang datang pada kami. Kami tak rujuk "doktor" atau "nutritionist" Google sewenangnya. InsyaAllah dengan izinNya jalan ini mampu bantu anda sembuh.
.
.
.
Sekiranya anda nak ada option komplimentari untuk selesaikan masalah sakit kanser serviks seperti isteri saya - PM isteri saya Siti Hanisah Azhari.

InsyaAllah beliau sedia bantu anda.

Kami sangat akrab dengan hospital bahkan kami sentiasa minta klien penuhi jadual follow up & dapatkan results diagnosis doktor. Bahkan kami tak minta klien stop makan ubat.

Jika bukan anda yang perlu kami bantu, mohon tag atau share no wasap untuk isteri saya terus hubungi mereka.

Terima kasih tak terhingga.

#PengalamanSendiri
#SembuhKanserServiks
#IzinKamiBantuAnda

Saturday, August 25, 2018

PARUT CHICKEN POX HILANG TANPA KESAN

11:00 AM 0
πŸ₯ TIDAK SANGKA PARUT CHICKEN POX SUDAH HILANG😱😱

Harini saya ingin share shaklee effect saya yang terbaru.. " YOUTH SKINCARE ". Ini adalah antara salah satu  produk shaklee yang saya guna. 12 mac 2018 adalah tarikh yang saya kena remind sampi bila-bila sebabnye pada tarikh ini la saya disahkan diserang oleh Chicken Pox.. Boleh dikatakan agak teruk bila muka saya dipenuhi oleh chicken pox.. Sebelum terkena chicken pox muka saya agak bersih tanpa parut.



Alhamdulillah waktu saya terkena chicken pox shaklee keluarkan skincare YOUTH.. Memang rezeki saya untuk pulihkan kulit muka dengan Shaklee.. Jadi saya pun mencuba Starter Set YOUTH .. Setelah sebulan menggunakan Youth perubahan dah boleh nampak.. Parut dimuka makin pudar..

Orang sekeliling sudah mula tegur.. " Muka eja dah nampak ok la".. "Eh parut chicken pox dah xnampak sangat".. Saya rasa bersyukur sangat bila kulit muka dah makin beransur pulih..

Bukan sahaja effect yang sangat berkesan tetapi  SHAKLEE sudah menjadi sumber pendapatan kedua saya kerana setiap bulan tidak pernah terlepas untuk dapat BONUSπŸ‘πŸ‘

Terima kasih kerana sudi baca Shaklee Effect saya..

--------------------------
Ini ialah perkongsian daripada puan Shaleza sendiri iaitu individu yang ada dalam gambar tersebut.
Alhamdulillah YOUTH membantu beliau.


Tuesday, August 21, 2018

BEBAS KANSER SERVIKS DENGAN ANTIOKSIDAN TERBAIK

4:24 PM 0
Alhamdulillah, Akhirnya Along Bebas Dari Kanser Servic ikhtiar dengan VIVIX cara yang betul.
--------------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah,  Terima kasih pada semua yang mendoakan kesihatan Along.

6 bulan Along memendam rasa yang tak mungkin sapa pun boleh faham,

Sejak 1st day Along dapat result sahkan Along positive kanser servic,



Bermacam tanggapan dan andaian berlegar dalam otak ni,

Macam mana cukup ke amalan aku,
Macam mana anak-anak aku,
Macam mana suami aku,
Macam mana hutang-hutang aku,

Semua menyesakkan otak dan dada,
Semua orang keep bagi semangat,
Fikir positive,

Pak Long hampa rilex ja,
" Untung la sayang Allah dah bagi tanda supaya sayang boleh sentiasa bersedia dari sekarang,  tak de mati terkejut tanpa sebab" ayat motivasi sungguhkan dia bagi πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘

Tapi apa pun Along percaya ada hikmah atas apa yang terjadi.

Setelah 6 bulan semalam Along kena menghadap doctor pakar  O&G di klinik pakar Hospital Shah Alam untuk procedure " Calposcopy" untuk kali ke 2.

Memang ngeri la Along sampai je klinik terus masuk tandas melebur,
Peel Along turun dari mak kalau ada masalah atau susah hati memang perut automatik memulas,

Nurse bagi 2 biji ubat tahan sakit,
terus kena masuk bilik procedure,

Allah,  rasa macam nak beranak tengok la segala equipment dalam ni,

Nak nagis je rasa sebab takut sangat,
kena salin pakai pakaian disediakan,
baring atas katil yang khas ,

Procedure Calposcopy adalah procedure dimana rahim kita dibuka dengan mulut itik dari besi dan dimasukkan camera untuk bahagian yang dijangkiti virus,  bila dah jumpa akan disembur sejenis cecair berwarna untuk yang mana cecair ini akan bertindak balas dengan kawasan jangkitan,  doctor akan ambik sedikit. sample kawasan tersebut dan diambil dengan cara ketip macam ketip kuku tu πŸ˜… sakit la cuba hampa ketip isi hampa sakit dak?

Semalam 3 orang doctor hadir masa procedure Along semalam,
Semua doctor terkejut dan asyik tersenyum je,
"Puan rahim puan cantik, tiada infection dah Alhamdulillah"

Ya Allah,  nak nagis Along dengar komen-komen doctor semalam,
Hasil doa dari semua Along disahkan BEBAS DARI KANSER SERVIC.

Doctor asyik tanya Puan macam mana puan boleh dapat detect kanser servic diperingkat awal ye,  sebab kanser servic ni kanser diam,  means dan stage akhir baru dapat detect biasanya sebab kanser ni tak sakit.

" Saya sakit doctor,  hampir tak dapat nak berjalan,  rahim saya membengkak sebelah sebab tu saya datang jugak cek pada pakar dan alhamdulillah dapat detect awal."😊

Alhamdulillah berkat usaha dan istiqomah amalkan vivix, vit c dan alfafa mengikut cara yang betul diajar dalam Team SuperStarz akhirnya dapat hasil yang positive semalam,
Jangkitan Virus yang menyebabkan KANSER SERVIC Along hilang dan bonusnya Rahim Along look sihat sangat ini bukan Along cakap tau Doctor Pakar sendiri yang komen.

Seronok Doctor-Doctor semalam seolah Along ni saudara mereka yang mendapat perkhabaran baik,

Begitula komited mereka dalam menjalankan tugas mereka,
Mereka berkongsi rasa suka dan duka dengan pesakit,

Mereka begitu menjaga tonasi  suara dan ekpresi wajah dan lenggok badan mereka.

Ya Allah,  Along berjanji akan bantu lebih ramai wanita yang mempunyai masalah rahim diluar sana,

Along taknak hampa semua lalui apa yang Along dah lalui,

Along taknak hampa terpaksa berbaring atas katil ini dan melalui procedure yang telah Along lalui ini,

Along taknak hampa tertekan dengan perasaan yang Along tanggung selama 6 bulan lepas,

Along taknak hampa dengar suara anak-anak bertanya "Mama,  sakit mama ni boleh bagi mama mati ke,  habis nanti kami nak duduk dengan sapa? kami nak peluk sapa?  kami dah boleh masak sendiri tapi tak sedap macam mama masak"

Hampa boleh bayang tak apa perasaan anak-anak masa tu? 😭😭😭

Ni Along tak sampaikan lagi berita gembira ni pada anak-anak kami,
Insyaallah Jumaat ni buat majlis kesyukuran kecil sambut birthday anak yang 6 tahun sekali nanti boleh sampaikan pada mereka😘😘

Marilah Kita sama-sama menjaga diri kita untuk diri kita dan keluarga tercinta.

Jangan ambik enteng kesihatan diri ye,
Jangan Tunggu sakit baru nak chekup,
Jadikan Pam Smear sebagai rutin checkup every year ye.

Mohon doa dari semua semoga Along terus sihat dan istiqomah menyebarkan kebaikkan Shaklee kepada semua wanita diluar sana.

- Siti Hamisah Azhari