Monday, August 27, 2018

BEBAS KANSER SERVIKS LEPAS AMBIL SUMBER ANTIOKSIDAN

8:12 PM 0
Just nak share for caring - kisah kanser serviks isteri saya.

Alhamdulillah, wife saya disahkan kanser serviks pada Disember 2017. Allah je tahu macam mana rasa hati bila dapat berita ni. Walaupun muka rileks tapi hati kita suami ni, Allah & kita je tahu.



Alhamdulillah syukur rahmatNya, pada hari selasa lepas, isteri saya buat check up semula di Hospital Shah Alam, 3 doktor sahkan rahim isteri saya bersih, perfect - no infection, no cancer anymore.

Rasa nak nangis je dengar berita tu. Tapi well you all know, tahan je air mata ego ni. Buat rileks je sambil sebut, "Alhamdulillah, tahniah. Allah beri hasil positif Sayang guna Vivix, Vita C Plus & Alfalfa Shaklee". Untuk isteri saya, hanya amalkan 2 bulan saja secara serius.

Saya sambung lagi, "So, next. Sayang wajib cari orang. Bantu diorang macam mana yang Sayang dah experienced sendiri sekarang."

No overjoyed, No wasting time.

"Jom bantu orang ramai yang sakit tapi dalam kepala diorang macam dunia dah berakhir, dah takde harapan bila kena kanser & fibroid"
.
.
.
Untuk pengetahuan semua,
Isteri saya sedang bantu seorang anak dara di Sarawak yang kena fibroid hingga doktor bagi solusi buang rahim. What a damage to her life. Bayangkan anak dara tanpa rahim. Allah.. Alhamdulillah, beliau masih dalam usaha untuk tidak kena buang rahim September ini, InsyaAllah. Mari kita doakan beliau sembuh.

Dan ada beberapa lagi kes kanser serviks, fibroid & kanser darah, yang sedang isteri saya close up bantu hingga saat post ini ditulis.

Kenapa kami yakin kami mampu bantu anda yang sakit?
Kerana adanya doktor pakar & ahli nutrisi di belakang kami yang kami rujuk untuk berikan solusi komplimentari yang terbaik untuk setiap yang datang pada kami. Kami tak rujuk "doktor" atau "nutritionist" Google sewenangnya. InsyaAllah dengan izinNya jalan ini mampu bantu anda sembuh.
.
.
.
Sekiranya anda nak ada option komplimentari untuk selesaikan masalah sakit kanser serviks seperti isteri saya - PM isteri saya Siti Hanisah Azhari.

InsyaAllah beliau sedia bantu anda.

Kami sangat akrab dengan hospital bahkan kami sentiasa minta klien penuhi jadual follow up & dapatkan results diagnosis doktor. Bahkan kami tak minta klien stop makan ubat.

Jika bukan anda yang perlu kami bantu, mohon tag atau share no wasap untuk isteri saya terus hubungi mereka.

Terima kasih tak terhingga.

#PengalamanSendiri
#SembuhKanserServiks
#IzinKamiBantuAnda

Saturday, August 25, 2018

PARUT CHICKEN POX HILANG TANPA KESAN

11:00 AM 0
πŸ₯ TIDAK SANGKA PARUT CHICKEN POX SUDAH HILANG😱😱

Harini saya ingin share shaklee effect saya yang terbaru.. " YOUTH SKINCARE ". Ini adalah antara salah satu  produk shaklee yang saya guna. 12 mac 2018 adalah tarikh yang saya kena remind sampi bila-bila sebabnye pada tarikh ini la saya disahkan diserang oleh Chicken Pox.. Boleh dikatakan agak teruk bila muka saya dipenuhi oleh chicken pox.. Sebelum terkena chicken pox muka saya agak bersih tanpa parut.



Alhamdulillah waktu saya terkena chicken pox shaklee keluarkan skincare YOUTH.. Memang rezeki saya untuk pulihkan kulit muka dengan Shaklee.. Jadi saya pun mencuba Starter Set YOUTH .. Setelah sebulan menggunakan Youth perubahan dah boleh nampak.. Parut dimuka makin pudar..

Orang sekeliling sudah mula tegur.. " Muka eja dah nampak ok la".. "Eh parut chicken pox dah xnampak sangat".. Saya rasa bersyukur sangat bila kulit muka dah makin beransur pulih..

Bukan sahaja effect yang sangat berkesan tetapi  SHAKLEE sudah menjadi sumber pendapatan kedua saya kerana setiap bulan tidak pernah terlepas untuk dapat BONUSπŸ‘πŸ‘

Terima kasih kerana sudi baca Shaklee Effect saya..

--------------------------
Ini ialah perkongsian daripada puan Shaleza sendiri iaitu individu yang ada dalam gambar tersebut.
Alhamdulillah YOUTH membantu beliau.


Tuesday, August 21, 2018

BEBAS KANSER SERVIKS DENGAN ANTIOKSIDAN TERBAIK

4:24 PM 0
Alhamdulillah, Akhirnya Along Bebas Dari Kanser Servic ikhtiar dengan VIVIX cara yang betul.
--------------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah,  Terima kasih pada semua yang mendoakan kesihatan Along.

6 bulan Along memendam rasa yang tak mungkin sapa pun boleh faham,

Sejak 1st day Along dapat result sahkan Along positive kanser servic,



Bermacam tanggapan dan andaian berlegar dalam otak ni,

Macam mana cukup ke amalan aku,
Macam mana anak-anak aku,
Macam mana suami aku,
Macam mana hutang-hutang aku,

Semua menyesakkan otak dan dada,
Semua orang keep bagi semangat,
Fikir positive,

Pak Long hampa rilex ja,
" Untung la sayang Allah dah bagi tanda supaya sayang boleh sentiasa bersedia dari sekarang,  tak de mati terkejut tanpa sebab" ayat motivasi sungguhkan dia bagi πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘

Tapi apa pun Along percaya ada hikmah atas apa yang terjadi.

Setelah 6 bulan semalam Along kena menghadap doctor pakar  O&G di klinik pakar Hospital Shah Alam untuk procedure " Calposcopy" untuk kali ke 2.

Memang ngeri la Along sampai je klinik terus masuk tandas melebur,
Peel Along turun dari mak kalau ada masalah atau susah hati memang perut automatik memulas,

Nurse bagi 2 biji ubat tahan sakit,
terus kena masuk bilik procedure,

Allah,  rasa macam nak beranak tengok la segala equipment dalam ni,

Nak nagis je rasa sebab takut sangat,
kena salin pakai pakaian disediakan,
baring atas katil yang khas ,

Procedure Calposcopy adalah procedure dimana rahim kita dibuka dengan mulut itik dari besi dan dimasukkan camera untuk bahagian yang dijangkiti virus,  bila dah jumpa akan disembur sejenis cecair berwarna untuk yang mana cecair ini akan bertindak balas dengan kawasan jangkitan,  doctor akan ambik sedikit. sample kawasan tersebut dan diambil dengan cara ketip macam ketip kuku tu πŸ˜… sakit la cuba hampa ketip isi hampa sakit dak?

Semalam 3 orang doctor hadir masa procedure Along semalam,
Semua doctor terkejut dan asyik tersenyum je,
"Puan rahim puan cantik, tiada infection dah Alhamdulillah"

Ya Allah,  nak nagis Along dengar komen-komen doctor semalam,
Hasil doa dari semua Along disahkan BEBAS DARI KANSER SERVIC.

Doctor asyik tanya Puan macam mana puan boleh dapat detect kanser servic diperingkat awal ye,  sebab kanser servic ni kanser diam,  means dan stage akhir baru dapat detect biasanya sebab kanser ni tak sakit.

" Saya sakit doctor,  hampir tak dapat nak berjalan,  rahim saya membengkak sebelah sebab tu saya datang jugak cek pada pakar dan alhamdulillah dapat detect awal."😊

Alhamdulillah berkat usaha dan istiqomah amalkan vivix, vit c dan alfafa mengikut cara yang betul diajar dalam Team SuperStarz akhirnya dapat hasil yang positive semalam,
Jangkitan Virus yang menyebabkan KANSER SERVIC Along hilang dan bonusnya Rahim Along look sihat sangat ini bukan Along cakap tau Doctor Pakar sendiri yang komen.

Seronok Doctor-Doctor semalam seolah Along ni saudara mereka yang mendapat perkhabaran baik,

Begitula komited mereka dalam menjalankan tugas mereka,
Mereka berkongsi rasa suka dan duka dengan pesakit,

Mereka begitu menjaga tonasi  suara dan ekpresi wajah dan lenggok badan mereka.

Ya Allah,  Along berjanji akan bantu lebih ramai wanita yang mempunyai masalah rahim diluar sana,

Along taknak hampa semua lalui apa yang Along dah lalui,

Along taknak hampa terpaksa berbaring atas katil ini dan melalui procedure yang telah Along lalui ini,

Along taknak hampa tertekan dengan perasaan yang Along tanggung selama 6 bulan lepas,

Along taknak hampa dengar suara anak-anak bertanya "Mama,  sakit mama ni boleh bagi mama mati ke,  habis nanti kami nak duduk dengan sapa? kami nak peluk sapa?  kami dah boleh masak sendiri tapi tak sedap macam mama masak"

Hampa boleh bayang tak apa perasaan anak-anak masa tu? 😭😭😭

Ni Along tak sampaikan lagi berita gembira ni pada anak-anak kami,
Insyaallah Jumaat ni buat majlis kesyukuran kecil sambut birthday anak yang 6 tahun sekali nanti boleh sampaikan pada mereka😘😘

Marilah Kita sama-sama menjaga diri kita untuk diri kita dan keluarga tercinta.

Jangan ambik enteng kesihatan diri ye,
Jangan Tunggu sakit baru nak chekup,
Jadikan Pam Smear sebagai rutin checkup every year ye.

Mohon doa dari semua semoga Along terus sihat dan istiqomah menyebarkan kebaikkan Shaklee kepada semua wanita diluar sana.

- Siti Hamisah Azhari

Monday, August 20, 2018

ECZEMA KRONIK PULIH LEPAS 3 BULAN AMBIL RESVERATROL

11:06 AM 0
Ini kisah mak saya dengan Vivix.

Bila sebut pasal Vivix dulu-dulu, saya rasa macam mahalnya Vivix ni. Masa tu macam betul ke testimoni-testimoni yang diorang share ni.

Tapi disebabkan kisah ni, memang dah buatkan saya berubah pendapat dan nak share dengan semua kebaikannya. Sangat berbaloi.

Kisahnya, mama ada masalah eczema kronik. Banyak dah berubat sana sini. Dah berbelas tahun dah eczema mama. Duit pun habis beribu untuk berubat.



Bayangkanlah sekali pergi rawatan sahaja dah rm500++. Tapi, eczema mama tetap tak surut.

(Siapa yang kenal mama tahulah macam mana kisah ni)

Saya pun baca segala details Vivix, cari dia punya kebaikan segala kandungan dia. Time tu nekad, aku mesti cuba beli Vivix untuk mama. Tak kesahlah, cuba je dulu. Terus grab 2 botol.

Hasilnya lepas 3 bulan, alhamdulillah memang amazing. Eczema mama hilang, kulit pun makin licin, bonus awet muda. Sakit-sakit sendi, gastrik pun hilang. Cuma tinggal sikit-sikit je lagi dekat tangan yang degil tak nak hilang lagi.

Bonus, walaupun mama dah 59 tahun. Tapi orang ingat mama masih 40an.

---------------------------------------------------------------

Ini adalah kisah perkongsian daripada puan Nor Izzati mengenai pengalamannya dengan Vivix.

Jadi kalau korang di luar sana yang ada masalah eczema boleh la ikhtiar dengan Vivix .

Mungkin dengan asbab ni Allah nak sembuhkan masalah eczema korang

Saturday, August 11, 2018

9 Cara Merawat Panau

7:17 AM 0
9 Petua Bagaimana Untuk Hilangkan Penyakit Panau



Panau adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh kulat. Namun tak rama yang tahu bagaimana cara yang paling berkesan untuk hilangkan panau yang dihidapi. Disini GK ingin kongsikan tips untuk hilangkan panau.

1. Tumbuk dua ulas bawang putih dan sedikit halia. Sapukan pada bahagian yang berpanau. Lihat apa hasinya dalam beberapa hari.

2. Potong bawang putih dan gosok perlahan-lahan pada tempat yang terkena penyakit panau hingga kulit terasa perit dan merah. Ulangi setiap hari hingga panau beransur pudar.

3. Tumbuk beberapa ketul lengkuas dan perah airnya. Sapu air lengkuas pada kulit yang terkena panau. Ketika mengamalkan petua ini hendaklah tidak memakan sebarang lengkuas.

Atau, tumbuk beberapa helai daun lengkuas,ambik airnya dan sapukan pada tompok-tompok panau. Lakukan beberapa kali, untuk lebih mempercepatkan kesannya, elakkan mengambil makanan yang menggunakan lengkuas.

4. Tumbuk daun pinang hingga lumat dan sapukan pada bahagian yang terkena panau.

5. Tumbuk beberapa helai daun belimbing hingga lumat. Campur dengan asam jawa dan sedikit beras. Kemudia tampalkan ramuan pada bahagian kulit berpanau. Lakukan setiap hari sehingga panau hilang.

6. Campurkan secekak daun kesum dengan sedikit minyak tanah. Gosokkan pada bahagian yang mempunyai panau setiap hari sehingga panau itu sembuh.

7. Tumbuk lumat beberapa helai daun gelenggang.Sapu pada panau dan biarkan selama 15 minit sebelum dicuci bersih. Amalkan selalu sehingga panau hilang.

8. Ambik air perahan buah pinang dan sapukan pada bahagian yang berpanau. Amalkan berulangkali sehingga berhasil.

9. Tenyehkan pucuk lada pada kulit yang berpanau sambil berselawat. Amalkan selalu.

Friday, August 10, 2018

LUKA BEDSORE EMAK TAK BERBAU

6:05 PM 0
LUKA BEDSORE EMAK TAK BERBAU .....

Tanggal 23 April 2017, aku dikejutkan dengan panggilan telefon dari kampung. Cik ngah memberitahu yang emak telah dibawa ke hospital dan perlu dimasukkan ke wad HRPZ di KB kerana sudah tidak dapat membuka mata kerana tidak tertanggung menahan kesakitan yang dialaminya. Doktor memberitahu yang jangkitan kuman bekas luka di punggung mak telah merebak ke dalam darah tanpa disedari oleh kakak yang tinggal bersamanya.



Pada mlm itu juga mak dioperate untuk membuang isi daging punggung yang bengkak dan bernanah. Mak ditempatkan dalam wad 4 untuk dirawatkan dan dipantau oleh doktor tahap kesihatan.

Pada hari itu, semua adik beradik ku berkumpul dan bergilir-gilir menjaga emak di hospital. Aku telah berpakat dengan adik bongsuku membeli VIVIX untuk diberi minum pada mak bagi membantu mencepatkan penyembuhan luka emak yang terpaksa di cuci 2 hari sekali.

Setelah 2 minggu berada di hospital mak dibawa balik kerumah dan dijaga oleh kakakku di kampung. Aku telah membeli sebotol VIVIX untuk diberi minum kepada mak yang sudah tidak dapat makan apa-apa lagi selain air susu yang dimasukkan dalam wayar tube yang dimasukkan oleh doktor.

Kakak yang mencuci luka bedsore mak bagitau yang luka mak hampir baik, bersih dan tidak berbau busuk.

Tapi tanggal 2 Ramadhan tahun 2017 mak yang berumur 72 dan sakit tua tetap pergi menghadap Illahi meninggalkan aku adik beradik dalam keadaan tenang. Al-Fatihah buat mak Semoga mak ditempatkan di dlm kalangan orang-orang beriman.
AAMIIN...

------------------------------------
Ini adalah kisah perkongsian dari puan Suhaila Sulaiman, pengalaman arwah mak beliau menggunakan Vivix.