Monday, August 20, 2018

ECZEMA KRONIK PULIH LEPAS 3 BULAN AMBIL RESVERATROL

11:06 AM 0
Ini kisah mak saya dengan Vivix.

Bila sebut pasal Vivix dulu-dulu, saya rasa macam mahalnya Vivix ni. Masa tu macam betul ke testimoni-testimoni yang diorang share ni.

Tapi disebabkan kisah ni, memang dah buatkan saya berubah pendapat dan nak share dengan semua kebaikannya. Sangat berbaloi.

Kisahnya, mama ada masalah eczema kronik. Banyak dah berubat sana sini. Dah berbelas tahun dah eczema mama. Duit pun habis beribu untuk berubat.



Bayangkanlah sekali pergi rawatan sahaja dah rm500++. Tapi, eczema mama tetap tak surut.

(Siapa yang kenal mama tahulah macam mana kisah ni)

Saya pun baca segala details Vivix, cari dia punya kebaikan segala kandungan dia. Time tu nekad, aku mesti cuba beli Vivix untuk mama. Tak kesahlah, cuba je dulu. Terus grab 2 botol.

Hasilnya lepas 3 bulan, alhamdulillah memang amazing. Eczema mama hilang, kulit pun makin licin, bonus awet muda. Sakit-sakit sendi, gastrik pun hilang. Cuma tinggal sikit-sikit je lagi dekat tangan yang degil tak nak hilang lagi.

Bonus, walaupun mama dah 59 tahun. Tapi orang ingat mama masih 40an.

---------------------------------------------------------------

Ini adalah kisah perkongsian daripada puan Nor Izzati mengenai pengalamannya dengan Vivix.

Jadi kalau korang di luar sana yang ada masalah eczema boleh la ikhtiar dengan Vivix .

Mungkin dengan asbab ni Allah nak sembuhkan masalah eczema korang

Tuesday, August 7, 2018

PRODUK PENJAGAAN KULIT TERBAIK UNTUK LELAKI ABAD INI

3:42 PM 0
Siapa cakap orang lelaki tak jaga penampilan. Itu silap besar okay. Kalau tak, takkan la dah banyak testimoni dari produk penjagaan kulit terbaik untuk lelaki iaitu Youth dari pengguna lelaki. 
Kalau tak percaya, jom teruskan membaca. 

Ini testimoni dari customer lelaki yang dah guna Youth untuk PARUT BERKAWAH. Selepas 20 hari penggunaan, kulit muka makin cerah pinkish dan parut dah makin tenggelam. 


Yang ini pula hasil selepas sebulan lebih menggunakan Youth. Pori muka sudah makin mengecil,  parut makin pudar dan tona kulit semakin sekata. 


Yang ketiga pula mencuba Youth untuk masalah jeragat dan tona kulit. Selepas 7 hari tona kulit makin cerah dan white head juga makin berkurang. 


Yang paling last, gunakan Youth untuk jerawat bernanah dan juga parut. Alhamdulillah kulit semakin okay selepas menggunakan Youth. 


Inilah dia set penjagaan kulit terbaik untuk lelaki abad ini iaitu Youth. 
Lagi berita baik, YOUTH sedang promosi sepanjang bulan Ogos ni. 

Jadi jom beli sekarang ketika masih promosi. 
Hubungi Mek D untuk maklumay lanjut. 

wasap.my/60179051711/youth



BERAT TURUN 8KG DAN SAKIT LUTUT PULIH LEPAS AMALKAN VIVIX

11:47 AM 0
BERAT TURUN 8KG DAN SAKIT LUTUT PULIH LEPAS AMALKAN VIVIX

.
Asalnya dulu pertama kali anie beli VIVIX adalah untuk makan sendiri. Tapi lepas tengok mak tak macam biasa, kurang bergerak macam selalu. Rupanya mak tengah sakit lutut, sampaikan mak terpaksa solat duduk, nak bergerak ke sana sini pon susah. Bayangkanlah tengok muka mak menahan sakit, bila nak ubah kedudukan dari duduk kepada berdiri, sedih sangat. Anie pun terus hadiahkan VIVIX tu untuk mak.



.
Alhamdulillah dua minggu mak konsisten minum VIVIX, mak dah rasa kurang sakit. Mak memang seorang ibu yang aktif. Jenis tak boleh duduk diam je walaupun umur dah 58 tahun. Berita yang paling best buat anie ialah mak dah boleh sembahyang seperti biasa, tak perlu duduk lagi. Boleh la pergi masjid berjemaah.

.
Sebulan mak amalkan VIVIX, masa tu Aidilfitri, mak bagitahu berat mak turun hampir 8kg. Patutlah ramai sedara mara dan kawan-kawan mak yang tegur mak nampak kurus, makin lawa. Apa rahsianya? Mak pon jawab “minum la VIVIX”.😍

.
Itulah kisah pertama anie tentang VIVIX. Bersyukur sangat mak memang tiada masalah kesihatan lain. Sehingga sekarang, mak masih lagi konsisten minum VIVIX. Tiada lagi masalah sakit lutut. Terima kasih Allah. Terima kasih shaklee.

---------------------------------------------------------------------
Alhamdulillah inilah kesan yang cik Annie alami sendiri sejak amalkan Vivix.
Memang Vivix sangat membantu untuk menurunkan berat badan.

Sunday, August 5, 2018

6 TIPS MEMILIH SYAMPU, SABUN , LOSYEN DAN KRIM BAYI

11:53 PM 0
6 TIPS MEMILIH SYAMPU,  SABUN , LOSYEN DAN KRIM BAYI
Ada beberapa perkara yang perlu kita ambil perhatian sebelum memilih produk skincare terutama utk bayi

6 BAHAN INI PERLU DI ELAKKAN!

Tips ni saya pernah baca di FB  Puan Nurhasanah Mazalan, saya share balik di sini untuk perkongsian kita bersama.

Antara 6 BAHAN yang perlu dielakkan:


1. ‘FRAGRANCE’

Bauan yang segar dan wangi pada barangan penjagaan diri bayi pasti digemari oleh sesiapa sahaja yang menghidunya. Walau bagaimanapun, ‘fragrance’ atau bahan pewangi kimia yang digunakan dalam pembuatan barangan penjagaan diri bayi ini boleh menyebabkan iritasi, alergi atau ekzema kepada bayi.


Jika ibu bapa mahu memandikan bayi dengan sabun, pilih mandian yang menggunakan bahan pewangi semulajadi seperti ‘essential oil’ sebagai alternatif.

2. PARABEN

Paraben merupakan sejenis bahan pengawet yang berfungsi untuk meningkatkan jangka hayat sesuatu produk penjagaan diri, kosmetik dan juga ubatan.


Walau bagaimanapun, produk penjagaan diri yang mengandungi paraben adalah berbahaya untuk bayi kerana mengganggu sistem endokrin yang berkait rapat dengan hormon badan di mana ianya boleh menyebabkan keradangan kulit, baligh awal dan juga kemandulan. Oleh itu, pastikan kita memilih produk penjagaan diri bayi yang bebas paraben untuk anak kita.

3. TALC

Talc merupakan bahan utama dalam pembuatan bedak talkum bayi. Walaupun kini semakin banyak produk penjagaan bayi yang ditulis ‘talc free’ tetapi bagaimana pula dengan produk bedak talkum untuk bayi ini?


Pada kebiasaannya, bayi akan disapu dengan bedak sejurus selepas mandi supaya bayi sentiasa berbau segar dan wangi. Walau bagaimanapun, menurut Dr. Jennifer Lowry, Pakar Kanak-Kanak di Kansas City, Missouri menasihatkan ibu bapa agar tidak menggunakan bedak talkum ini untuk bayi kerana dikhuatiri boleh memberikan KESAN TERHADAP SISTEM PERNAFASAN BAYI terutamanya bagi bayi yang mempunyai masalah dengan sistem pernafasan.

4. ‘MINERAL OIL’

‘Mineral oil’ atau minyak mineral bertindak menutupi kulit untuk mengekalkan kelembapan kulit. Walau bagaimanapun, bahan ini ibarat ‘plastic wrap’ yang boleh menghalang dan mengganggu proses perkumuhan melalui kulit iaitu berpeluh.


Ibu bapa dicadangkan untuk menggunakan minyak zaitun atau minyak kelapa sebagai losyen atau syampu bagi membuang kerak di kepala bayi.

5. TRICLOSAN

Pada kebiasaannya, barangan penjagaan diri yang mempunyai label anti bakteria mengandungi triclosan yang bertindak sebagai bahan pembunuh bakteria. Walau bagaimanapun, bahan ini berbahaya untuk bayi kerana berisiko mengganggu hormon dalam badan. Ianya juga boleh menyebabkan kulit kering atau iritasi pada kulit.

Bayi seharusnya membina daya tahan tubuh dan imuniti mereka sendiri. Namun, ianya mungkin sukar berlaku sekiranya ibu bapa menggunakan barangan penjagaan diri dengan label anti bakteria ini untuk bayi. Ini kerana, bahan kimia triclosan yang digunakan dalam pembuatannya turut membunuh bakteria baik di sekeliling bayi dan menyebabkan mereka kurang pendedahan kepada bakteria buruk dalam proses meningkatkan sistem imun badan.

6. PROPLYENE GLYCOL

Proplyene glycol merupakan bahan kimia yang bertindak membuka liang roma bagi meningkatkan kadar penyerapan bahan kimia lain ke dalam tubuh badan. Ianya juga berisiko mendatangkan iritasi pada kulit bayi yang sensitif.


Lihat juga bahan kimia dengan nama polyethylene glycol (PEG) dan polypropylene glycol (PPG) pada label dan elakkan membeli barangan penjagaan diri yang mengandungi bahan kimia berbahaya ini demi kesihatan bayi yang kita sayangi.

OK, itulah 6 bahan yang perlu kita elakkan semasa membuat pemilihan produk penjagaan bayi ni samada syampoo, mandian, krim, lotion dan lain-lain.


So boleh cek balik produk ada kat rumah kita..ada tak bahan-bahan ni

Thursday, August 2, 2018

DEMAM DENGGI SEMBUH DENGAN VIVIX

10:58 AM 0
DEMAM DENGGI SEMBUH DENGAN VIVIX

Nak Share #VivixEffect Suami Saya Sendiri Yang Baru Ni Positif Demam Denggi Start Kena 26hb Julai 2018 Haritu,Tapi Baru Ke Hospital Hari Ke3 Denggi,

Hari Pertama Doktor Sahkan Positif Denggi Doktor Just Kata  Denggi Takde Ubat,Just Banyakan Minum Air Masak Sahaja Waktu tu Platlet Darah Masih Okey

Esoknya Hari Kedua Check Darah Semula,Platlet Darah Drop Dari 160 Drop Ke 148 Doktor Cakap Risau Kena Denggi Berdarah



Malam Sebelum Tido Tu Ikhtiar Bagi Suami Vivix Sesudu,Sebab Esoknya Nak Check Darah Lagi,Doktor Memang Tak Bekal Ubat,Badan Suami Pun Dah Naik Binti-Bintik Merah Tu,Risaunya Tak Tau Nak Cakap,Sapukan Sekali Herbal Bland Walaupun Tak Tau Macam Mana Tindak Balasnya,Ikhtiar Je



Esok Paginya,Check Darah Lagi,Miraclenya Platlet Darah Suami Naik Mendadak Dari 146 Terus Ke 178 , Ya Allah !Terkejut Sangat , Bintik-Bintik Merah Tu Pun Beransur Hilang Jugak, Dari Tengok Suami Demam Melepek , Mengadu Sakit-Sakit Sendi , Alhamdulillah,Dah Sihat Dah Sekarang Asbab Ikhtiar Dengan #VivixShaklee Allah Bagi Sembuh 😊

----------------------------------------------------------

Ini adalah kisah perkongsian pengalaman sendiri oleh puan Onnie. Alhamdulillah iktiar menggunakan Vivix untuk demam denggi berhasil.

Kalau berminat nak cuba Vivix dengan harga JIMAT boleh kontek Mek D terus ye. Tengah promosi kaw-kaw ni.



Wednesday, August 1, 2018

CARA SINGKIRKAN JERAWAT SERTA PARUT DENGAN BERKESAN DAN SELAMAY

11:00 PM 0
Bila muka berjerawat dan berparut mesti rasa stress sangat kan. 
Nak jumpa orang pun segan. 

Mek D nak kongsikan cara singkirkan jerawat serta parut dengan berkesan dan selamat dengan korang ni. 

Mek D yakin korang akan berpuas hati sebab bukan setakat jerawat je hilang tapi kesihatan badan pun terpelihara. 

Jom baca kisah Mira yang dulunya bermasalah teruk tapi sekarang dan cantik gebu. 




Assalamualaikum.. ni Mira nak share testimoni Mira sendiri selepas gunakan Vivix & ESP secara konsisten.

Ni masa belum ambik Youth nih..

Nanti, later2 pulak share testi after Youth pulak😊. Dipersilakan share..

.............................................

JERAWAT MIRA -
HILANG SELEPAS AMBIK VIVIX

Ni testimoni Mira setelah konsisten 3 bulan ambik Vivix.

'Jerawat mira' atau kak Mia anak sulong Mira selalu panggil 'jerawat mama'.

Kalau dia nampak orang jerawat besar kat pipi pun dia selalu panggil "tu macam jerawat mama".

Stress mama diaπŸ˜‚

Pada mulanya.. Muka Mira breakout teruk lepas cuba satu skincare ni. Sampai segan jugak bila ramai yang tanya kenapa dengan muka Mira.

Hampir setahun jugak muka Mira teruk breakout macam tu. Dah cuba macam2 skincare pun Mira masih tak puas hati.

Sebabnya jerawat memang jadi kawan baik.
Muka selalu berminyak walaupun lepas basuh muka.

Nampak jelas bercapuk-capuk bila pakai bedak.

Bahagian pipi dan hidung memang selalu naik jerawat yang merah-merah. Inflammed.

STOP SEMUA SKIN CARE

So Mira stop semua skincare, dan fokus pemulihan dari dalam.

Sebab jerawat pun indikasi masalah dari dalam yang tak sihat.

Lepas konsisten ambik Vivix dan ESP selama 3 bulan...

Dalam sebulan ambik Vivix dah nampak jelas merah-merah jerawat dah berkurang.

Bila masuk bulan kedua Mira nampak banyak perubahan baik. Alhamdulillah.

Seterusnya pada bulan ke3 ni lah Mira nampak jerawat memang susah dah nak naik.

Liang pori semakin kecil. Kulit pun makin cerah dan parut-parut kawah yang dalam tu pun dah makin 'cetek' hehe.

Sape tak senang hati bila muka dah kembali ok.

Lepas ni memang Mira kena jaga-jaga untuk ambik sebarangan skincare.

Ni ShakleeEffect Mira.. memang puas hati sesangat!!πŸ˜ŠπŸ‘

Alhamdulillah.. syukur sangat. Bila bab muka dah ok.

Lega dan boleh fokus untuk perkara lain..😊

#vivix dan #ESP